Dolgok, amika fogak elvesztéséhez vezetnek

Főoldal > Ezért veszítheted el a fogaid

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért veszítheted el a fogaid


2021/12/10
SFV

Valljuk be, fogorvoshoz a legtöbben nem szívesen járunk, pedig mind tudjuk, hogy nagyon fontos lenne. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan betegséget, amelyet ha nem kezel a fogorvosod, könnyen elveszítheted a fogaid, így semmiképpen nem szabad félvállról venned őket.

fogak elvesztése

Fogszuvasodás


A fogszuvasodás általánosságban a nem megfelelő szájhigiénia által következhet be, ha nem tudunk kellően megszabadulni a felhalmozódott lepedékektől. Fontos tényező lehet azonban a száj savas pH-ja is, amely az étkezések kapcsán játszik fontos szerepet. Ugyanis ha eszünk, akkor megnő a száj pH-ja, ami savas környezetet eredményez. Ebből egyenesen következik, hogy ha például  a nap folyamán folyamatosan eszegetünk, vagy ha közvetlenül étkezések után mosunk fogat, akkor nem teszünk jót fogaink egészségének. Fontos, hogy a szuvas fog általában csak akkor fáj, ha már előrehaladott állapotban van, és a sérülés már befelé terjedve elérte a fogidegeket. Ezért érdemes legalább évente-félévente eljárnunk fogászati ellenőrzésekre, hogy ezt a problémát kiküszöböljük.


Fogínysorvadás


A fogínysorvadás okai között a stresszes életviteltől kezdve a cukorbetegségen át a rosszul elkészített fogtömésig szinte bármi megbújhat. Legszembetűnőbb tünetei között ott van a vérző fogíny, annak visszahúzódása és a fogak mozgása. Ebből egyenesen következtethetünk arra, hogy ha nem kezeltetjük a betegséget megfelelően, akkor könnyen búcsút inthetünk természetes fogsorunknak.
Fogkő


A fogkő kialakulása szintén a nem megfelelő szájhigiéniához köthető, ha pedig nem kerül időben eltávolításra nemcsak, hogy a kórokozók melegágya lehet, de könnyen a fogaink elvesztéséhez is vezethet. Ennél fogva érdemes legalább félévente rendszeresen részt vennünk dentálhigiéniai kezelésen, ahol a fogkő eltávolításra kerülhet.
 
Egészség Érdekességek SzépségLegfrissebb cikkek


6+1 kreatív esküvői játék ötlet, amivel felrázhatóak a vendégek
Az esküvők nem csak a szertartásról és a vacsoráról szólnak - az interaktív játékokkal fűszerezett lagzikon igazi közösségi élményt teremthetünk!
Unod a megszokott reggeliket? Miért nem próbálsz ki egy kis újdonságot?
Keres olyan helyszínt, amely árnyékos területeket és kényelmes pihenőhelyeket kínál a vendégek számára, különösen a melegebb időjárási körülmények között. Fontos, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő helyet a pihenésre és kikapcsolódásra.
10 tipp, amivel megelőzhető a fogvesztés időskorban is
Az időskori fogvesztés nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem az életminőség és az önbizalom csökkenésével járhat. Az alábbi tíz tipp segítségével azonban megelőzhetjük vagy késleltethetjük a fogak elvesztését az időskorban, és megőrizhetjük mosolyunk egészségét és szépségét.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!