Fontos, hogy időben pótold fogaidat - íme, a fogbeültetés fontossága

Főoldal > Mivel történik a megfelelő fogpótlás? Így használják a foghidat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mivel történik a megfelelő fogpótlás? Így használják a foghidat


2021/11/30
TK

Minden esetben fontos, hogy megfelelő időben megtörténjen fogaink pótlása, ugyanis az nem csak esztétikailag hathat ki mindennapjainkra, de akár komolyabb egészségügyi problémáink is adódhatnak belőle. 

Ragyogó mosoly titka

A foghíd hiányzó fogak pótlására alkalmas, amennyiben nem szeretnénk implantátum beültetést vagy esetleg azt fogaink állapota nem teszik lehetővé.


Mit érdemes tudni a foghídról?


A foghidak több fog hiányára nyújtanak kézenfekvő megoldást – minden alkalommal a foghíd elkészítése személyre szabottan, egyedileg történik meg a fogászati rendelőkben. Előnyei közé tartozik, hogy kapcsán nem szükséges fogbeültetés, ugyanis az ilyen pótlással a hiányzó fogak melletti ép darabokra helyezik rá a koronákat, melyeket helyükön tartják majd a pótolni való fogat – egyben pedig hidat alkotnak.
Hogyan néz ki alkalmazása?


Bár már említettük, hogy nagy előnye, hogy fogbeültetés nélkül megtörténhet a hiányzó fogak pótlása, amennyiben szükséges, olyan eseteket is számon tartanak, melyeknél pont az ellenkezője igaz – a foghíd felhelyezése akár pótlással egybekötve is megtörténhet. Ekkor a hiányzó fogak helyére implantátumok kerülnek, majd erre illesztik rá magát a hidat. Ez lehetővé teszi, hogy egy, de akár több fogat is pótoljunk.


Miért fontos a hiányzó fogak pótlása?


Amellett, hogy megfosztod magadat csodás mosolyodtól, a fogpótlás elmulasztásának komolyabb egészségügyi következményei lehetnek. Amennyiben nem történik meg időben a fogak pótlása, az könnyedén a szomszédos fogak kilazulásához is vezethet, ezzel problémát okozva az egész fogsor szerkezetében. Mindemellett pedig a fogak elvesztéséhez, állkapocsfájdalomhoz vezethet, arról nem is beszélve, hogy a rágást is negatív irányba befolyásolhatja.


Amennyiben úgy érzed, hogy Neked is fogászati kezelésre van szükséged, akkor érdemes egy szakember segítségét kérni – fogászati rendelőnkben pontosabb képet kaphatsz a foghíd Budapest városában történő kezelésekkel kapcsolatban.
 
Amiről tudnod kell Egészség ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Összefüggés a fogak elvesztése és a vesebetegség között
Egy, a 'Journal of Periodontology' című szaklapban megjelent cikk szerint a felnőttkori fogvesztés növelheti a krónikus vesebetegségek (CKD) kialakulásának esélyeit.
Tévhitek a fogakról és fogorvosokról
A fogápolás és a fogorvosok körül számtalan tévhit kering, amelyek miatt sokan egyenesen rettegünk a fogorvostól, vagy éppen nem megfelelően ápoljuk fogainkat. Olvasd el cikkünket és oszlasd el tévhiteid, hogy a Te szád is kitűnő egészségnek örvendhessen!
Kirándulnál a csajokkal? Erre indulj el!
Szeretnél eltölteni egy remek délutánt barátaid társaságában, de nem tudod merre induljatok el? Alábbi cikkünkben 3 szuper ötletet mutatunk, amit Ti is imádni fogtok!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!