sárga fog eltüntetése; tippek a fehér fogakért; tanácsok a fehér fogakhoz; minden amit tudni kell a fehér fogakért; hogyan szabaduljak meg a sárga fogaktól; a ságra fogak elleni teendők

Főoldal > Így tudsz biztosan meg szabadulni a sárga fogaktól

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tudsz biztosan meg szabadulni a sárga fogaktól


2022/09/23
Juhász Nóra Szederke

A fogak sárgábbnak tűnhetnek vagy sötétedhetnek, különösen az életkor előrehaladtával. Ahogy a külső zománc elhasználódik, az alatta lévő sárgás dentin jobban láthatóvá válik. A dentin a meszes szövet második rétege a külső zománcréteg alatt. Ha fehéríteni szeretnéd a fogaid, van néhány alternatívája a hagyományos módszerek helyett. Fontos, hogy óvatos legyél az otthoni fehérítéssel, mert károsíthatja fogaid, ha a termékeket nem megfelelően vagy túl sokáig használod. Előfordulhat, hogy túl sok a zománcod, ami érzékenységet és üregesedést okozhat.

a sárga fogak eltüntetése

Fogmosás a fehér fogakért

A legelső és legfontosabb, amit tehetsz az, hogyha rendszeresen mosol fogat, így a sárga fogak csupán mítoszok lesznek. Különösen fontos, hogy olyan ételek és italok fogyasztása után a fogmosás, amelyek sárgás fogakhoz vezethetnek. A savas ételek és italok elfogyasztása után azonban legyél óvatos a fogmosással. Az azonnali fogmosás hatására a savak több zománcot eltávolítanak, és erózióhoz vezethetnek. Moss fogat naponta legalább kétszer, egyszerre 2 percig. Győződj meg róla, hogy minden repedésbe és résbe bejutsz a fogkeféddel. Fogmosás során gyengéden, körkörös mozdulatokkal moss fogat, hogy megóvd az ínyed. Mosd meg fogaid belső, külső és rágófelületét egyaránt. Tudtad?! Egy 2018-as tanulmány szerint a fehérítő fogkrémmel történő fogmosás is tudományosan kimutatta, hogy fehéríti a mosolyt. Ezek a fehérítő fogkrémek enyhe csiszolóanyagokat tartalmaznak, amelyek dörzsölik a fogakat a felületi foltok eltávolítása érdekében, de elég gyengédek ahhoz, hogy biztonságosak legyenek. Valamint az elektromos fogkefe használata hatékonyabb lehet a felületi foltok eltávolításában is.

Szódabikarbóna és hidrogén-peroxid eltünteti a sárga fogakat?

A szódabikarbónából és hidrogén-peroxidból készült paszta állítólag eltávolítja a lepedéket és a baktériumokat. Keverj össze 1 evőkanál szódabikarbónát 2 evőkanál hidrogén-peroxiddal, majd készíts belőle egy pasztát. A pasztával való fogmosás után alaposan öblítsd ki a szádat vízzel. Ugyanilyen arányú összetevőket használhatsz szájvíz készítéséhez is. Vagy kipróbálhatod a szódabikarbónát vízzel. 2012-es tanulmány kimutatta, hogy azok, akik szódabikarbónát és peroxidot tartalmazó fogkrémet használtak, megszabadultak a fogfoltoktól és kifehérítették a fogukat. 6 hét után jelentős javulást mutattak. Így nem kell mást tenned, mint kitartani és 6 héten keresztül ezzel az általad készített pasztával mosnod fogaid. A szódabikarbónát tartalmazó fogkrémekkel kapcsolatos kutatások 2017-es áttekintése arra a következtetésre jutott, hogy hatékonyan és biztonságosan eltávolítják a fogfoltokat és fehérítik a fogakat, és naponta használhatók.A fogak mostohatesója a fogimplantátum

Gondolj csak bele, ha szükséged van fogpótlásra, mert nem figyeltél oda szájhigiéniádra vagy genetikailag rossz fogakat örököltél, mit fogsz csinálni? Természetesen érdemesebb a megfelelő szakemberrel pótolni az elvesztett fogakat. A legjobb fogimplantátum Budapesten , szakértői kezek alatt talál majd rád. Rettentő körültekintőek a budapesti szakemberek és az implantátumot megelőző diagnosztika is részletes és pontos modern technológiai felszereltségüknek köszönhetően. Azonban mérlegeld tekintve, hogy a mai implantátumokat már több árnyalatra is tervezhetik, mégis mennyire rosszul fog mutatni a szép fehér fogimplantátum a te fogaid mellett, ha azok sárgás árnyalatúak.
ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Biztonsági Eszközök a Személy és Vagyonőri Munkában: A Védelem Egyik Alappillére
A személy- és vagyonőrök szerepe az emberek és vagyonuk védelme, valamint a biztonság fenntartása. Az őrök hatékonyan végezhetik munkájukat különféle biztonsági eszközök alkalmazásával. Ebben a cikkben most felsoroljuk, hogy milyen biztonsági eszközöket használhatnak a személy és vagyonőrök munkájuk során!
Elmozduló fogak felnőtt korban? Ez az 5 leggyakoribb ok
Észrevetted, hogy egy-két fog kissé kilóg a helyéről? Mintha elmozdultak volna a helyükről a fogaid? A harapásod is el-el akad, mintha máshogyan állna egy-egy fogad? Lehet, hogy nem csak beképzeled! Vannak olyan esetek, amiknek a fogak elmozdulnak felnőtt korban is. Mi okozza ezt? Mutatjuk a fogak elmozdulásnak 5 leggyakoribb okát!
7 fontos dolog, ami nagyszerűvé tesz egy jó szállodai szobát
A legnagyobb döntés, amit utazás előtt meghozunk, az az, hogy hol szálljunk meg, egy jó szállodai weboldal marketing pedig elhiteti velünk a honlapjukat böngészve, hogy nekik vannak a legjobb szobáik. A tartózkodási hely eldöntése sok kapcsolatot teremtett vagy megszakított, sok költségvetést megfeszített vagy megtakarított, és ami a legfontosabb, sok ünnepet javított vagy megtizedelt. Vizsgáljuk meg és beszéljünk arról, hogy pontosan mi az, amitől egy szállodai szoba nagyszerű lesz.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!