Óvd Te is bőrődet - ezek vezethetnek gyakran bőrszárazsághoz, így előzheted azt meg

Főoldal > Bőrszárazság – melyek a legyakoribb kiváltó okok és hogyan előzd meg?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bőrszárazság – melyek a legyakoribb kiváltó okok és hogyan előzd meg?


2021/08/23
TK

Bőrünk a nap 24 órájában képes egy csodálatos védőfalként funkcionálni, szinte pajzsként óv minket a külvilág káros hatásaitól – éppen ezért is fontos, hogy odafigyeljünk rá, megfelelően karbantartsuk azt.

Bőrápolás

Abban az esetben, ha nem figyelünk rá oda, bőrünk könnyedén kiszáradhat, ezzel nem csak kellemetlenséget okoz, de a különböző fertőzések kockázatát is növeli, ugyanis a bőrfelszínen kialakult repedéseken keresztül a kórokozók könnyedén bejuthatnak majd szervezetünkbe.


Mi vezethet ahhoz, hogy bőrünk kiszáradjon?


A legtöbb ok, mely kiválthatja a bőrszárazságot szezonális – gondoljunk csak a téli, kedvezőtlen időjárásra, a szeles időre, de ugyanakkor a nap is könnyedén száríthatja bőrfelületünket. Amennyiben a nyár folyamán sokat jártunk strandra, uszodákba, akkor a klóros víz, a sós tengervíz kapcsán is problémába ütközhettünk.
Az utóbbi időszakban a gyakori kézmosás, állandó fertőtlenítés is fokozatosan kiszáríthatta bőrünket, mivel a szappanok és a fertőtlenítők amellett, hogy tisztítanak, károsítják is a bőr felületét, annak védőrétegét – ekkor bőrünk nedvességet veszít, ami által kiszárad, berepedezik.


Emellett a túlzott légkondicionálóhasználat, a durvább szövetek hordása is okozhat kidörzsölődéseket. Az öregedés kapcsán is kialakulhat, ugyanis idővel a bőrnek csökken a nedvességtartalma.


Mivel lehet megelőzni a bőrszárazságot?


Fontos, hogy igyekezz megóvni bőrödet a különböző időjárási viszonyoktól – legyen az akár túlzott napsütés, akár nagyobb szél, de árthat neki az eső, illetve a nagyon hideg levegő is.


Érdemes elkerülni tisztálkodás során a szappant – inkább használj tusfürdőt, valamint ne érintkezz erős vegyszerekkel. Emellett igyál minél több vizet, hogy megelőzd a dehidratációt, és megőrizd bőröd nedvességtartalmát.


Az is létfontosságú, hogy rendszeresen használj testápolót és hidratáló krémet, ami szintén segít megőrizni bőröd egészségét, megelőzi annak kiszáradását, az érdesedését és védi a repedezésre hajlamos felületet. A Ceralbin termékcsaládja természetes, magas, gyógyszerészeti minőségű alapanyagokkal segít a kiszáradt bőr kezelésében.
 
Amiről tudnod kell Egészség SzépségLegfrissebb cikkek


Ez a 4 tényező áll leggyakrabban a fogelvesztés mögött...
A legtöbben nem akarjuk elveszíteni a fogainkat. Nemcsak a szép mosoly, bájos külső miatt fontos, hogy jó állapotban legyenek fogaink, és ép legyen fogazatunk, hanem azért is, mert a fogaknak fontos funkciójuk van a rágás miatt az emésztésben. Mi miatt esnek ki leggyakrabban a fogak?  Mutatjuk a fogvesztés leggyakoribb okait! 
2023 legnépszerűbb esküvői torta ízek, amit minden vendég imádni fog!
A torta elmaradhatatlan kelléke az esküvőknek, azonban a nagy nap előtt számos dolgot el kell döntenünk vele kapcsolatban. Az első fontos lépés az ideális cukrász megtalálása, aki képes elkészíteni álmaink esküvőjének tortáját és természetesen meg kell nézni, hogy mekkora tortára van szükség, és ki kell választani a leglenyűgözőbb dizájnt. A puzzle utolsó fontos darabja? Az esküvői torta ízének kiválasztása.
Ezek lesznek a legnépszerűbb szépészeti beavatkozások 2023-ban
A plasztikai sebészeti trendek évről évre jönnek és mennek, de egy dolog változatlan – a szépészeti beavatkozások továbbra is rendkívül népszerűek. A finomításoktól a teljes test átalakításokig a szépészeti eljárásokra nagyobb az igény, mint valaha. Azok számára, akik tájékozottak szeretnének maradni, fontos, hogy megismerkedjenek a kozmetikai eljárások közelgő trendjeivel.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!