Így hozz létre egy kastély hangulatú otthont!- Szuper lakberendezési ötletek egy otthoni kastélyhoz!

Főoldal > Így teremts kastély hangulatot otthonodban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így teremts kastély hangulatot otthonodban!


2022/02/25
KC

Biztos mindannyian eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lehet egy valóságos kastélyban élni. Néhány lakberendezési trükkel a saját hétköznapi otthonunkban is megteremthetjük ezt a kastélyos hangulatot. Mutatjuk is hogyan!

kastély hangulat otthon

Boltívek

Egy kastély tele van boltívekkel. Természetesen az otthonod felépítésén nem kifejezetten tudsz változtatni, viszont boltíves ablakok és egy félköríves ajtó segítségével máris megteremtheted a kastély hangulatát. 

Üres padló

Ha elképzelsz egy kastélyt nem látsz benne faltól falig terjedő puha szőnyegetek. A padlói többnyire csupaszak, kőből készültek, de egy sötét színű fa padlóval is elérheted a célt. A lényeg, hogy ne rakd tele szőnyegekkel, maximum a dohányzóasztal és az ebédlő asztal környékén dekorálj díszesebb darabokkal.Méretes bútorok

Gondolkodj nagyban, amikor a megfelelő bútorokat keresed. A kastély hangulatot méretes, robosztus fából készült bútorok segítségével érheted el. Gondolj például egy nagy antik, díszes kanapéra, vagy egy fából készült antik kincsesládára, mely dohányzóasztalként és tárolóként is funkcionálhat. 

Kandalló

Egy kandalló nélkül nehéz feladat kastélyos hangulatot létrehozni. Értelemszerűen ne egy modern darabot válassz. A körülötte lévő terület burkolatának a legjobb választás a kő, de egy élethű kőnyomatos tapéta is célnak megfelelő.

Csillár

Jól tudjuk, hogy a megfelelő csillár kiválasztása nagyban befolyásolhatja a tér hangulatát. Így van ez ebben az esetben is. Egy kastély hangulatát a rusztikusabb stílusú Art deco csillárok (Art deco chandeliershasználatával tökéletesen megidézheted. 

Hosszú függönyök

Egy kastélyból nem hiányozhatnak a hosszú függönyök sem. Használj sötétebb színű nehezebb anyagokat, például bársony függönyt. A boltíves ablakok előtt kiválóan fognak mutatni a fekete, mélykék, sötétlila, gesztenyebarna és arany színű földig érő függönyök.
Inspiráció, kreatívLegfrissebb cikkek


Üzleti vacsora etikett: ezeket a szabályokat érdemes ismerned
Néhány éttermi etikett szimplán csak egyenlő a józan ésszel: nem beszélünk teli szájjal, nem mondunk durva vicceket étkezés közben, és köhögéskor mindig a szánk elé tesszük a kezünket. De vannak olyan viselkedési formák is, amiket nem biztos, hogy szüleink megtanítottak nekünk kiskorunkban, például, hogy kinek illik fizetni-e és hogyan?!
Ezt mindenképp tudnod kell a D-vitaminról!
 A D-vitamint szervezetünk saját maga állítja elő a napfény hatására. Emiatt a magyar lakosság D-vitamin-szintje tél végére már nagyon alacsony, mivel a zsírraktárak 2-3 hónap alatt teljesen kiürülhetnek pótlás nélkül. 
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!