5 elavult előszoba trend 2024-re, amiket azonnal be kéne szüntetni!

Főoldal > 5 elavult előszoba trend, amiket azonnal be kéne szüntetni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 elavult előszoba trend, amiket azonnal be kéne szüntetni!


2023/07/13
ZH

Túlságosan könnyű megállapítani az elavult bejárati trendeket, pedig nevezetesen nem is biztos, hogy eleve tekinthetjük őket „trendeknek”. Vannak azonban olyan tervezési irányok, amelyeket követhetünk még jövőre is, és amelyek valószínűleg gyorsan beilleszkednek otthonunk stílusába – némelyik kirívó, mások ártalmatlannak tűnő, és személyes ízlés kérdése.

bejárati dizájn

Előszoba trendek 2024-re

 

 Talán a legnyilvánvalóbb bejárati trendek csapdája az, ha elkötelezzük magunkat egy aktuális funkció vagy bejárati színséma mellett, anélkül, hogy figyelembe vennénk annak hosszú élettartamát. Az otthon egyik legfontosabb tere, a bejárat egy alulértékelt, de hihetetlenül sokoldalú tér, ezért ez legyen az egyik első olyan helyiség, amelyre gondolsz a felújítás tervezése során – és mindig van hova fejlődni és inspiráló változást hozni a legújabb megoldásokkal az előszoba ötletekhez, legyen szó telesen külön helységről, térelválasztásról, vagy egybenyitott térről.

 

 

Hasonlóan az elavult nappali trendekhez, az egyik legnagyobb bejárati tervezési hiba az, hogy kerüljük a karaktert, mert attól tartunk, hogy ki fog menni a divatból. Azonban bizonyos belsőépítészeti trendek elkerülése a bejáratot is öregítheti. A klinikai teljesen fehér színséma és a rengeteg állati lenyomat, amelyek ezt a listát alkották, azt bizonyítják, hogy bizonyos trendekhez való ragaszkodás nem mindig jó ötlet hosszú távon.

 

 

 

Elkerülendő elavult előszoba trendek

 

 

1. Teljesen fehér, funkciótlan terek

 

 

A fehér egy csodálatos vászon, de a túl sok hidegséget és üres érzést hagyhat maga után a belépőtérben. Az olyan helyiségek, mint az előszobák, gyakran a fontossági lista végén állnak, amikor felújításról vagy tervezésről van szó. Azonban az előszoba a lakásod előzetese, a bemutatója vagy bevezetője, amely tökéletes hely lehet a merész színekkel és mintákkal való kísérletezéshez. Ha ragaszkodsz a fehérhez akkor érdemes elgondolkodnod, hogy egy üvegfal építése mennyire feldobná a sima fehér falakat, mégis megmaradna a letisztultság érzése.

 

 


2. Túl sok állati minta

 

 

A mintával való díszítés soha nem lesz fárasztó, de néha túl sok a jó dolog, és ez a "dolog" az állati minták. Egykor az 1970-es évek megjelenése volt, de manapság az állati nyomatok, beleértve a marhabőr szőnyegeket is, inkább túlzásnak tűnnek, mint egzotikusnak vagy világiasnak. De ez nem jelenti azt, hogy ne játssz a mintákkal a maguk teljességében, csak ne vidd őket túlzásba!

 

 

 

3. Bármi, ami tömeggyártott, és lelketlen

 

 

Az 1990-es években a tömeggyártású bútorok dübörgő kereskedelmet folytattak, de az utóbbi időben a lakástulajdonosok és a lakberendezők körében egyaránt kiestek a pixisből. Az otthon teljes célja, hogy megfeleljen a benne élő egyének szükségleteinek, miközben jó dizájnnal, térrel és funkcionalitással tükrözi személyiségüket, ezért a túltermelt, személytelen vásárlások miatt otthonunk elavultnak és nem kívánatosnak tűnik.

 

 


4. Túl kicsi bútorok és berendezések

 

 

Elterjedt tévhit, hogy minél kisebb a helyiség, annál kisebbnek kell lennie a bútoroknak és a berendezésnek. Valójában ennek az ellenkezője igaz. A leghosszabb ideig a karcsú konzolokat, a keskeny futószalagokat és az alig található kabátkampókat láttuk. De azóta tovább léptünk ettől a babaház esztétikától. Manapság a több több, ha az arányokról van szó, úgyhogy lépj nagyot.

 

 

 

5. Tematikusság

 

 

Nem volt olyan régen, amikor tematikus terek díszítették az otthonokat országszerte, de manapság minden értelmes tervező lemond a hokey feliratokról és a gőzhajók törzseiről a történelemkönyvekről.

 

Ehelyett, ha karaktert és egyéniséget szeretnél adni előszobádnak, használj jól bevált színkombinációkat, méretre szabott bejárati tárolót, okos világítást és textúrát és melegséget adó bútorokat.

 
Amiről tudnod kell DIY Egészség Érdekességek Gazdaság Inspiráció, kreatív Karrier Naprakész Otthon Pénzügyek Szépség Színes hírekLegfrissebb cikkek


6+1 kreatív esküvői játék ötlet, amivel felrázhatóak a vendégek
Az esküvők nem csak a szertartásról és a vacsoráról szólnak - az interaktív játékokkal fűszerezett lagzikon igazi közösségi élményt teremthetünk!
Unod a megszokott reggeliket? Miért nem próbálsz ki egy kis újdonságot?
Keres olyan helyszínt, amely árnyékos területeket és kényelmes pihenőhelyeket kínál a vendégek számára, különösen a melegebb időjárási körülmények között. Fontos, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő helyet a pihenésre és kikapcsolódásra.
10 tipp, amivel megelőzhető a fogvesztés időskorban is
Az időskori fogvesztés nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem az életminőség és az önbizalom csökkenésével járhat. Az alábbi tíz tipp segítségével azonban megelőzhetjük vagy késleltethetjük a fogak elvesztését az időskorban, és megőrizhetjük mosolyunk egészségét és szépségét.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!