Legyen a Te mosolyod is hibátlan!

Főoldal > A tökéletes fogsor receptje

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A tökéletes fogsor receptje


2021/08/26
SFV

Mindannyian vágyunk a tökéletes mosolyra és arra, hogy bármikor bátran kacaghassunk a világra. Sokunkat elbizonytalanít azonban egy-egy ferdén álló fog, vagy éppen egy-egy hézag a fogsorunkban, vagy a fogainkon éktelenkedő szuvasodás jelei. Jelen cikkünkben mutatjuk a megoldásokat!

Mosolyogj te is bátran!

Ferdén álló fogak


A ferdén álló fogakra a legkézenfekvőbb megoldás a fogszabályozó. Sokan azonban tartanak tőle, hogy az idő alatt, míg a kezelés tart még kényelmetlenebbül érzenék magukat bőrükben és a maradék önbizalmukat is elveszítenék, ami a mosolyukat illeti. Erre kínál megoldást az ezstétikusan rögzített fogszabályozó, vagy a láthatatlan fogszabályozó. Utóbbinál egy a fogak belső oldalára rögzített készülékről beszélhetünk, míg előbbi nagyon hasonlatos a klasszikus fogszabályozóhoz, azonban választható belőle alig látható, fogszínű változat.


Lyukas fogak


A lyukas fogakra a tökéletes megoldás az esztétikus fogtömés. Ebben az esetben a fogtömés préskerámiával történik, melynek különlegessége, hogy színe teljes egészében megegyezik a fog színével, így láthatatlanná és feledhetővé válik a valaha volt hiányosság. Fontos előnye továbbá, hogy fémallergiások is bátran élhetnek vele. A préskerámia fogtömés elkészítése bár költséges kezelés, fontos megjegyezni, hogy legyártása teljesen egyedileg történik így elérve az észrevehetetlen hatást mind használója, mind a külvilág számára.
Foghiány


A foghiányra a tökéletes megoldás a fogászati implantáció, ami a nevéhez hűen egy fogimplantátum behelyezését, azaz egy új fog behelyezését takarja a még megmaradt természetes fogsorba. Akkor sincs ok aggodalomra azonban, ha már régóta küzd foghiánnyal, az implantátum behelyezése így is lehetséges. Erre kínál megoldást a csontpótlás, amely eljárás során a foghiány helyén már elsorvadt csontot igyekeznek pótolni, így előkészítve az implantátum helyét.
 
Amiről tudnod kell Egészség SzépségLegfrissebb cikkek


Összefüggés a fogak elvesztése és a vesebetegség között
Egy, a 'Journal of Periodontology' című szaklapban megjelent cikk szerint a felnőttkori fogvesztés növelheti a krónikus vesebetegségek (CKD) kialakulásának esélyeit.
Hova utazzunk ősszel?
Vége van a nyárnak, de te úgy érzd, hogy még nem utaztál eleget? Az évnek ebben a szakaszában sem tudsz otthon ülni? Nincs ezzel semmi baj! Ősszel is számtalan lehetőség várja a kíváncsi kalandorokat! Merre érdemes ősszel indulni? Mutatunk nagyon jó desztinációkat!
Csodáld az ősz színeit kerted kényelméből!
Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kertesházban élik mindennapjaikat, akkor már-már természetes, hogy a nyár és a meleg napok beálltával életünk színterei elkezdtek a lakáson kívülre terjeszkedni. Legyen szó hétvégi grillezésekről, medencepartikról, vagy csak egyszerűen egy a teraszon elköltött ebédről – a nyár mindehhez megfelelő időt és teret kínált.  Na de ha beköszönt az ősz aranyló színeivel és hűvösebb szellőivel az azt jelenti, hogy mindenképp csak az ablakból figyelhetjük tovább a friss levegőjű külvilágot? Korántsem! Most mutatunk néhány lehetőséget, amely lehetőséget nyújt az őszi szabadtéri pihenésre!  
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!