Tényleg félnünk kell a fogorvosoktól? Mostani cikkünkből kiderül

Főoldal > Alaptalan lenne a fogorvosoktól való félelem? Most utánajártunk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Alaptalan lenne a fogorvosoktól való félelem? Most utánajártunk


2021/08/31
TK

Szinte minden harmadik ember fél a fogorvosoktól vagy az általuk nyújtott kezelésektől. Érthető, hogy senki sem szívesen jelenik meg egy fogorvosi rendelőben, mégis, van egyáltalán alapja félelmünknek?

Fogorvos

A legtöbben a fájdalomtól félnek, nem is konkrétan a fogorvostól – erre pedig semmi szükség. Ennek oka, hogy a mai világban már korszerű, komplex megoldásokat nyújtanak a szakemberek az összes fogászati problémára – ráadásul mindezt fájdalommentesen.


Fogászati kezelések fájdalom nélkül?


A rendelőkben ma már különböző fájdalomcsillapító eljárásokat alkalmaznak, ezzel is legyőzve a páciens fájdalomtól való félelmét. 
Ezek közül az egyik legelterjedtebb a három lépcsős fájdalomcsillapító módszer, mely minden pácienst képes megnyugtatni, aki csak egy picit is tart a fogászati beavatkozásoktól. 


Az eljárás arra van alapozva, hogy akik fogászati kezelésekre mennek, általában már az érzéstelenítő injekció beadásától is rettegnek. A módszer tehát még az injekció beadása előtt egy speciális zselé alkalmazásával kezdődik, mely elzsibbasztja majd az injekció beadásának helyét, ezzel is elkerülve már az akkor járó fájdalmat. Ezután következik magának az injekciónak a beadása, ennek a kettőnek pedig a kombinációja biztosítja majd azt, hogy a kezelésekből ne érezzen semmit a már nyugodt páciens.


A foghúzástól a gyökérkezelésen át egészen a fogbeültetésig


Az embereknek ezen szavak hallatán biztosan összerándul a gyomra – holott egyáltalán nem ijesztő kezelésekről van szó akkor sem, ha egy fogbeültetésről beszélünk. A félelem arra vezethető vissza, hogy a páciensekben elsődlegesen az az emlék él, hogy a fogászati beavatkozások fájdalommal járnak.


Mára ez már ugyanakkor sokkal korszerűbbé vált. A fájdalommentes fogászat Budapest utcáin is megtalálható – amennyiben fogfájással küzd, forduljon bizalommal a Móricz Dental fogászati rendelőjéhez, ahol a már említett eljárás mellett, akár altatásos kezelésen is részt vehetnek az azt igénylő páciensek.
 
Amiről tudnod kell Egészség ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Összefüggés a fogak elvesztése és a vesebetegség között
Egy, a 'Journal of Periodontology' című szaklapban megjelent cikk szerint a felnőttkori fogvesztés növelheti a krónikus vesebetegségek (CKD) kialakulásának esélyeit.
Hova utazzunk ősszel?
Vége van a nyárnak, de te úgy érzd, hogy még nem utaztál eleget? Az évnek ebben a szakaszában sem tudsz otthon ülni? Nincs ezzel semmi baj! Ősszel is számtalan lehetőség várja a kíváncsi kalandorokat! Merre érdemes ősszel indulni? Mutatunk nagyon jó desztinációkat!
Csodáld az ősz színeit kerted kényelméből!
Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kertesházban élik mindennapjaikat, akkor már-már természetes, hogy a nyár és a meleg napok beálltával életünk színterei elkezdtek a lakáson kívülre terjeszkedni. Legyen szó hétvégi grillezésekről, medencepartikról, vagy csak egyszerűen egy a teraszon elköltött ebédről – a nyár mindehhez megfelelő időt és teret kínált.  Na de ha beköszönt az ősz aranyló színeivel és hűvösebb szellőivel az azt jelenti, hogy mindenképp csak az ablakból figyelhetjük tovább a friss levegőjű külvilágot? Korántsem! Most mutatunk néhány lehetőséget, amely lehetőséget nyújt az őszi szabadtéri pihenésre!  
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!