Tényleg félnünk kell a fogorvosoktól? Mostani cikkünkből kiderül

Főoldal > Alaptalan lenne a fogorvosoktól való félelem? Most utánajártunk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Alaptalan lenne a fogorvosoktól való félelem? Most utánajártunk


2021/08/31
TK

Szinte minden harmadik ember fél a fogorvosoktól vagy az általuk nyújtott kezelésektől. Érthető, hogy senki sem szívesen jelenik meg egy fogorvosi rendelőben, mégis, van egyáltalán alapja félelmünknek?

Fogorvos

A legtöbben a fájdalomtól félnek, nem is konkrétan a fogorvostól – erre pedig semmi szükség. Ennek oka, hogy a mai világban már korszerű, komplex megoldásokat nyújtanak a szakemberek az összes fogászati problémára – ráadásul mindezt fájdalommentesen.


Fogászati kezelések fájdalom nélkül?


A rendelőkben ma már különböző fájdalomcsillapító eljárásokat alkalmaznak, ezzel is legyőzve a páciens fájdalomtól való félelmét. 
Ezek közül az egyik legelterjedtebb a három lépcsős fájdalomcsillapító módszer, mely minden pácienst képes megnyugtatni, aki csak egy picit is tart a fogászati beavatkozásoktól. 


Az eljárás arra van alapozva, hogy akik fogászati kezelésekre mennek, általában már az érzéstelenítő injekció beadásától is rettegnek. A módszer tehát még az injekció beadása előtt egy speciális zselé alkalmazásával kezdődik, mely elzsibbasztja majd az injekció beadásának helyét, ezzel is elkerülve már az akkor járó fájdalmat. Ezután következik magának az injekciónak a beadása, ennek a kettőnek pedig a kombinációja biztosítja majd azt, hogy a kezelésekből ne érezzen semmit a már nyugodt páciens.


A foghúzástól a gyökérkezelésen át egészen a fogbeültetésig


Az embereknek ezen szavak hallatán biztosan összerándul a gyomra – holott egyáltalán nem ijesztő kezelésekről van szó akkor sem, ha egy fogbeültetésről beszélünk. A félelem arra vezethető vissza, hogy a páciensekben elsődlegesen az az emlék él, hogy a fogászati beavatkozások fájdalommal járnak.


Mára ez már ugyanakkor sokkal korszerűbbé vált. A fájdalommentes fogászat Budapest utcáin is megtalálható – amennyiben fogfájással küzd, forduljon bizalommal a Móricz Dental fogászati rendelőjéhez, ahol a már említett eljárás mellett, akár altatásos kezelésen is részt vehetnek az azt igénylő páciensek.
 
Amiről tudnod kell Egészség ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Hogyan állapítható meg egy arckrém összetétele?
Az arckrémek összetételének meghatározása kulcsfontosságú a termékek hatékonyságának és biztonságosságának értékelésében, és a folyadékkromatográfiai eljárás egy hatékony módszer ezen összetevők azonosítására és mennyiségi meghatározására.
6+1 kreatív esküvői játék ötlet, amivel felrázhatóak a vendégek
Az esküvők nem csak a szertartásról és a vacsoráról szólnak - az interaktív játékokkal fűszerezett lagzikon igazi közösségi élményt teremthetünk!
Unod a megszokott reggeliket? Miért nem próbálsz ki egy kis újdonságot?
Keres olyan helyszínt, amely árnyékos területeket és kényelmes pihenőhelyeket kínál a vendégek számára, különösen a melegebb időjárási körülmények között. Fontos, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő helyet a pihenésre és kikapcsolódásra.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!