fogfehérítés mindenkinek; fogfehérítés szakemberektől; fogfehérítés házilag; fogfehérítés otthonról; fogfehérítés fájdalommal; fogfehérítés kezdőknek; a fogehérítés módszerei;

Főoldal > A fogfehértés tünetei, amikről még te sem hallottál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A fogfehértés tünetei, amikről még te sem hallottál


2022/10/23
Szeder

A fogfehérítés népszerű eljárás. Azonban fogfehérítés nem új kezelés. A 17. században a férfiak felkeresték a borbélyukat egy vágás és fogfehérítés miatt. A borbély reszelte a fogakat, és kénsavas szájvizet ír fel. Ha ez nem elég ahhoz, hogy megsérüljön a fog, a római császárok vizeletet használtak a fogak fehérítésére, ezzel is jelezve a gazdagságot és a jólétet. Szerencsére ma már biztonságos, hatékony módszereink vannak a fogfehérítésre, és a fogfehérítés iránti igény évről évre nő.

 Fogfehérítési útmutató

Mi az a fogfehérítés valójában?

A fogfehérítés egy kozmetikai eljárás, amely ragyogóbb, fehérebb mosolyt varázsol. Sokan azt feltételezik, hogy a fogfehérítés egyszerűen a felületi foltok eltávolításának folyamata. Míg ez a fogfehérítési folyamat része, a professzionális fogfehérítés mélyebbre hat, kezelve mind a külső, mind a belső elszíneződéseket. Mik azok a belső elszíneződések? A belső elszíneződés a fog belsejéből származó fényes fogak tönkremenetelére utal, míg a külső elszíneződés a fog felszínén lévő foltokra vonatkozik. Fontos a belső és külső elszíneződések kezelése, mivel csak így lehet fehérebb fogakat készíteni. Most biztosan felmerül a kérdés, hogy a házi fogfehérítés akkor hatékony? Sok vény nélkül vásárolt termék nem oldja meg a belső fehérítést, azonban a fogorvos által szállított professzionális termék olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek biztosítják, hogy az elszíneződés kiváltó okát megtalálja. Tehát van remény!

 

Fogfehérítés utáni érzékenység

Néhány ember kellemetlen érzést érezhet a fogfehérítés miatt, azt az érzékenységet, amely néhányukat érintheti az eljárás után. Persze ez nem jelenti azt, hogy kivétel nélkül mindenkinek lesz. Ennek nem szabad hosszú távúnak lennie, de ismert, hogy a betegek enyhe kényelmetlenséget vagy érzékenységet éreznek az eljárás után néhány órán keresztül. Mivel sok fogfehérítési eljárás magába foglalja a fogfehérítés kémiai eljárását, elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a hatóanyagokat csak a fogakra vigyék fel, és ne az ínyre. Így, ha fogorvosod mást csinálj azonnal állítsd le! 

A fogfehérítés mindent megold?

A fogfehérítés nem mindenki számára jelent egyablakos megoldást. A fogorvosok képesek lesznek meghatározni, hogy milyen sikeres a fogfehérítés az életmódod és fogaid állapota, például koronák és hasonlók, és bizonyos esetekben elhanyagolható előnyökkel járhat a fogfehérítés megfontolása.

 

Lehull a lepel a fogfehérítés fájdalmáról?

Természetesen, mint minden ez is típus függő, hogy kinek mennyire fáj. Azonban a mai technológiai eljárásoknak köszönhetően a fogbeültetés fájdalommentesen végbe mehet, akkor miért ne lenne ez másképp a fogfehérítéssel is? Viszont az érzékeny fogakkal rendelkező betegek általában bizonyos fokú kellemetlenségről vagy fájdalomról számolnak be a fogfehérítő kezelés alatt vagy azt követően. Ez általában a fogfehérítéshez használt fehérítőszereknek köszönhető. Ezek a szerek irritálhatják a fogak idegvégződéseit, ami fájdalmat és kényelmetlenséget okoz. Ez a mellékhatás azonban általában átmeneti, és néhány napon belül elmúlik.

 

A fogfehérítés gyakori mellékhatásai

A fogfehérítés nagyon hatékonyan javítja a mosolyt és az általános megjelenést. Fontos azonban, hogy tisztában legyél ennek a kezelésnek a lehetséges mellékhatásaival, mielőtt úgy döntesz, hogy folytatod a kezelést. Ha tudod, mire számíthatsz, akkor megalapozott döntést hozhatsz arról, hogy a fogfehérítés biztosan megfelelő-e a számodra. Íme néhány mellékhatást, amit érdemes figyelembe venni:

  • Fokozott érzékenység a melegre és a hidegre. Ez gyakran néhány órán vagy napon belül elmúlik.
  • Ínyirritáció. Ez akkor fordulhat elő, ha a strandoló oldat érintkezésbe kerül az ínyeddel. Ha ez megtörténik, az fájdalmat, duzzanatot és az íny elfehéredését okozza.
  • Bizsergő érzések. Az emberek gyakran úgy írják le ezeket az érzéseket, mintha mini áramütést kapnának. Fontos, hogy jelentsd az olyan tüneteket, mint a zsibbadás a területen vagy más típusú fájdalom.ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Ez a 4 tényező áll leggyakrabban a fogelvesztés mögött...
A legtöbben nem akarjuk elveszíteni a fogainkat. Nemcsak a szép mosoly, bájos külső miatt fontos, hogy jó állapotban legyenek fogaink, és ép legyen fogazatunk, hanem azért is, mert a fogaknak fontos funkciójuk van a rágás miatt az emésztésben. Mi miatt esnek ki leggyakrabban a fogak?  Mutatjuk a fogvesztés leggyakoribb okait! 
2023 legnépszerűbb esküvői torta ízek, amit minden vendég imádni fog!
A torta elmaradhatatlan kelléke az esküvőknek, azonban a nagy nap előtt számos dolgot el kell döntenünk vele kapcsolatban. Az első fontos lépés az ideális cukrász megtalálása, aki képes elkészíteni álmaink esküvőjének tortáját és természetesen meg kell nézni, hogy mekkora tortára van szükség, és ki kell választani a leglenyűgözőbb dizájnt. A puzzle utolsó fontos darabja? Az esküvői torta ízének kiválasztása.
Ezek lesznek a legnépszerűbb szépészeti beavatkozások 2023-ban
A plasztikai sebészeti trendek évről évre jönnek és mennek, de egy dolog változatlan – a szépészeti beavatkozások továbbra is rendkívül népszerűek. A finomításoktól a teljes test átalakításokig a szépészeti eljárásokra nagyobb az igény, mint valaha. Azok számára, akik tájékozottak szeretnének maradni, fontos, hogy megismerkedjenek a kozmetikai eljárások közelgő trendjeivel.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!