Éttermi etikett: Hogyan illik a pincérrel viselkedni?

Főoldal > Étterem etikett: Így lehetsz udvariasabb a pincérrel az étteremben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Étterem etikett: Így lehetsz udvariasabb a pincérrel az étteremben


2022/07/20
ZH

Legyen szó egy randevúról, üzleti vacsoráról, vagy családi összejövetelről, az éttermek folyamatos részét képezik életünknek, hiszen megfelelő helyszínéül szolgál bármely rendezvénynek. Már kiskorunkban megtanuljuk az alapvető viselkedési normákat, azonban egy étteremben sok esetben más etikai szabályok veszik érvényét. Azonban, ha sokat járunk étterembe erre a 7 dologra jobb, ha odafigyelünk!

pincér

Helyes viselkedés az étteremben


Bármilyen vendéglő Budapesten, de akár hol is járunk a világban megkívánja az éttermi etikett betartását, és persze a szívélyes kiszolgáláshoz az sem árt, ha mi is megfelelően viselkedünk. Nézd meg hát mi aza 7 dolog, amire jobb odafigyelni egy étteremben viselkedés szempontjából.

1.    Légy figyelmes a pincérrel!

A figyelmesség egy alap dolog lenne minden ember között, ám sokan elfelejtik, hogy a pincérek is emberek. Tehát amikor az asztalodhoz ér és üdvözöl, hagyd abba a beszélgetést a többiekkel vagy tedd el a telefont és légy feléje figyelmes, válaszolj kedvesen és udvariasan. Gondolj csak arra, hogy neked is milyen rossz érzés, amikor Te is arra vársz, hogy végre rád figyeljenek. A legjobb, ha ezt mindenhol elkerülöd, de egy étteremben legyél tényleg figyelemmel erre.2.    Legyél segítőkész az italrendeléskor!

Egy pincér sem gondolatolvasó, így egész nyugodtan fogalmazd meg egyértelműen, hogy mit szeretnél, akkor is ha nem látod az itallapon, és ilyenkor szólj nyugodtan, ha kérsz még valamit a vacsora előtt.

3.    Nyugodtan tehetsz fel kérdéseket az ételről

Ha vacilálsz két étel között, nyugodtan tedd fel a kérdéseidet a pincérnek az ételekről, főleg ha valamilyen speciális diétán vagy, vagy van valamilyen ételallergiád. Ha pedig a válasz után sem tudsz egyből dönteni, akkor kérj nyugodtan még 2 percet, amíg átgondolod.

4.    Merj szólni, ha valami nincs rendben!

Mikor kiviszik az ételt az asztalhoz, a pincérek általában 30 másodpercet várnak, hogy ellenőrizhesd az ételt, és ha valami nem stimmel, akkor itt az idő, hogy jelezd.

 

5.    Légy kedves a pincérrel, amikor visszajön az asztalhoz!

A pincérek általában visszamennek az asztalhoz aközben is miközben fogyasztotok, hogy ellenőrizzék rendben találtok-e mindent. Ilyenkor ne légy udvariatlan, hiszen ez a kiszolgálás része, elég ha bólintasz egyet, hogy eddig minden rendben volt.

 

6.    Könnyítsd meg a pincérek dolgát!


Úgy tudod leginkább megkönnyíteni a pincérek dolgát, ha a használt tányérokat és evőeszközöket az asztal szélére helyezitek, hiszen könnyebb innen felszdni-e és ne mkerül illetlen közelségbe senkivel.


7.    Mi a helyzet a borravalóval?

Ha úgy gondolod, hogy megfelelő kiszolgálásban volt részed és a rendelés nem tartalmazta a felszolgálási díjat, akkor bizony illendő borravalót hagyni, a hagyományok úgy tartják, hogy a fogyasztás 10 %-át.
Amiről tudnod kell Színes hírekLegfrissebb cikkek


Biztonsági Eszközök a Személy és Vagyonőri Munkában: A Védelem Egyik Alappillére
A személy- és vagyonőrök szerepe az emberek és vagyonuk védelme, valamint a biztonság fenntartása. Az őrök hatékonyan végezhetik munkájukat különféle biztonsági eszközök alkalmazásával. Ebben a cikkben most felsoroljuk, hogy milyen biztonsági eszközöket használhatnak a személy és vagyonőrök munkájuk során!
Elmozduló fogak felnőtt korban? Ez az 5 leggyakoribb ok
Észrevetted, hogy egy-két fog kissé kilóg a helyéről? Mintha elmozdultak volna a helyükről a fogaid? A harapásod is el-el akad, mintha máshogyan állna egy-egy fogad? Lehet, hogy nem csak beképzeled! Vannak olyan esetek, amiknek a fogak elmozdulnak felnőtt korban is. Mi okozza ezt? Mutatjuk a fogak elmozdulásnak 5 leggyakoribb okát!
7 fontos dolog, ami nagyszerűvé tesz egy jó szállodai szobát
A legnagyobb döntés, amit utazás előtt meghozunk, az az, hogy hol szálljunk meg, egy jó szállodai weboldal marketing pedig elhiteti velünk a honlapjukat böngészve, hogy nekik vannak a legjobb szobáik. A tartózkodási hely eldöntése sok kapcsolatot teremtett vagy megszakított, sok költségvetést megfeszített vagy megtakarított, és ami a legfontosabb, sok ünnepet javított vagy megtizedelt. Vizsgáljuk meg és beszéljünk arról, hogy pontosan mi az, amitől egy szállodai szoba nagyszerű lesz.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!