8 tipp az egészségesebb, boldogabb munkaerő létrehozásához

Főoldal > 8 tipp az egészségesebb, boldogabb munkaerő létrehozásához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8 tipp az egészségesebb, boldogabb munkaerő létrehozásához


2023/06/15
VN

A munkahelyi jólét egy vállalkozáson vagy szervezeten belüli alkalmazottak fizikai, mentális és érzelmi egészségére utal. Egyre fontosabb szempont az irodatervezésben és a munkahelyi menedzsmentben, mivel jelentősen befolyásolhatja az alkalmazottak elégedettségét, a termelékenységet és az általános szervezeti teljesítményt. De hogyan lehet javítani a munkahelyi jóllétet? Adunk 8 szuper tippet!

egészséges munkaerő kialakítása

A munkahelyi jólét növelése az irodatervezés révén egészségesebb és boldogabb munkaerőhöz vezethet! Ezért most kifejezetten erre térünk ki, hogy ez hogyan, és miként hat a munkahelyi jólétre, és hogyan kell csinálni a gyakorlatban!

 #1. Irodabútor kiválasztása a fizikai kényelem érdekében

Ergonomikus bútorokkal és felszerelésekkel, például ülő-állványasztalokkal, ergonomikus székekkel és forgóképernyős monitorokkal való ellátása a személyzet számára- nagyon fontos ahhoz, hogy megteremtsd az alapvetően jó munkakörnyezetet.

 

#2. Szellőztetés, világítás és hőmérséklet

Ha gondoskodsz a tér megfelelő megvilágításáról, szellőztetéséről és hőmérséklet-szabályozásáról, az hozzájárulhat ahhoz, hogy az alkalmazottak kényelmesen érezzék magukat és hatékonyan tudjanak dolgozni. A megfelelő levegő mindennek az alapja! Rossz levegőben nem lehet gondolkodni, létezni!

 

#3. Helyiség biztosítása a fizikai aktivitáshoz

Az alkalmazottak fizikai aktivitásra való ösztönzése olyan kezdeményezésekkel, mint például a helyszíni edzőtermek vagy fitnesz órák, segíthet a fizikai egészség javításában és a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében. Azt is elősegíted, hogy senki se hagyja félbe a munkát azért,mert nekik edzeni kell menniük, hanem itt meg tudják oldani, igazi win-win helyzet!

 

#4. Ergonómiai tervezés

Az ergonómiát szem előtt tartó irodatervezés segíthet csökkenteni a mozgásszervi megbetegedések és más fizikai egészségügyi problémák kockázatát. Ez ergonómikus kialakítású bútorok és berendezések, például állítható asztalok és székek használatával, valamint a számítógép-monitorok és egyéb berendezések megfelelő elhelyezésével érhető el.

 

#5. A természetes fény bevonása az iroda kialakításába

A természetes fény beépítése az iroda kialakításába javíthatja a hangulatot és csökkentheti a fáradtságot. Ez az ablakok és tetőablakok használatával, valamint a mesterséges világítás stratégiai elhelyezésével érhető el.

 

#6. Wellness szolgáltatások biztosítása

Egyes irodákban olyan wellness-szolgáltatásokat is beépítenek, mint például álló íróasztalok, futópados asztalok és meditációs szobák, hogy ösztönözzék az egészséges szokásokat és elősegítsék a jó közérzetet.

 

#7. Zöldterületek kialakítása

Növényekkel és egyéb növényekkel az irodában javíthatja a levegő minőségét, és nyugodtabb és élvezetesebb környezetet teremthet.

 

#8. Együttműködési terek biztosítása

Ha olyan tereket biztosítunk az alkalmazottaknak, ahol együttműködhetnek és interakciót folytathatnak egymással, az elősegítheti a közösségi érzést és javíthatja az általános jólétet. Üvegfal építéssel nagyon egyszerűen meg lehet oldani az ilyen terek kialakítását.
 
KarrierLegfrissebb cikkek


2024-ben is fontosak a csapatépítő tréningek!
Az elmúlt években egyre több cégvezető jött rá, hogy mekkora fontossággal bírnak a csapatépítő tréningek. 2020-ban a koronavírus mindent feje tetejére állított, többek között a munkavégzés hogyanját is. De egy dolog maradt a régi, a hatékony csapatmunka még mindig elengedhetetlen. A hatékony csapatmunkához pedig kell egy jó csapat, amihez pedig csapatépítő tréningek!
Így dobd fel a Nagy Napot: 5 kreatív esküvői játék ötlet
A Nagy Nap mindig egy különleges alkalom, nem csak a házasulandó pár számára, hanem a családtagok, barátok részére is. Szeretnéd még inkább feldobni, és emlékezetessé tenni a vendégsereg részére a nagy napotokat? Mutatunk néhány szuper esküvői játékötletet, amivel még akár átöltözős, pihenős időt is nyerhettek az est folyamán, mégsem fog senki unatkozni! Egy emlékezetes esküvőhöz nem is kell nagyon más, csak egy tökéletes lagzi helyszín Budapesten, és izgalmas programok, na meg persze TI!
5 tipp zsúrokhoz, ha gyermekednek télen van a születésnapja
Télen született kis családtagunk születésnapja kihívás elé állít minket, hiszen hideg van, és a kültéri lehetőségek korlátozottak. Azonban ne keseredjünk el, mert ebben a cikkben öt kreatív tippet találsz, hol szervezheted meg a téli születésnapi bulit.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!