Így tudod kihozni csapatodból a maximumot!

Főoldal > 8 tényleg működő csapatépítési tipp vezetők számára!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8 tényleg működő csapatépítési tipp vezetők számára!


2022/08/10
ZH

A nagyszerű csapatok minden szervezet építőkövei. Egy nagyszerű csapat közös céljai, világos szerepei, átlátható problémamegoldási és döntéshozatali folyamatai, valamint a konfliktusok konstruktív kezelésére való képessége. Egy jó csapatban lehet néhány ilyen elem; egy nagyszerű csapatban mind megvan. Vezetőként rajtad múlik, hogy megbizonyosodj arról, hogy ezek az elemek a helyükön vannak.

csapat motiváció

Csapatépítés vezetőként


Mint minden edzőnek, a sikeres csapatvezetőnek is szüksége van egy játékkönyvre, amely segítségével irányíthatja a csapatot. Ha új csapatot vezetsz, vagy egy meglévő csapat teljesítményét szeretnéd javítani, kövesd ezt a nyolc tippet!

  

1. Hangsúlyozd a közös érdekeket és értékeket

Ha ráveszed a csoport tagjait, hogy megegyezzenek a célokról, stratégiákról és az együttműködés szükségességéről, az nagyban elősegíti a csoporttal való erős azonosulást. A nagy vezetők a kölcsönös érdekeket hangsúlyozzák ahelyett, hogy engednék a tagoknak, hogy a nézeteltéréseiken elmélkedjenek. Határozd meg a közös célokat, és magyarázd el, miért szükséges az együttműködés ezek eléréséhez. Bátorítsd a csoport tagjait információk és ötletek megosztására, valamint egymás segítésére.

 

 

2. Beszélj a bizalom és az együttműködés fontosságáról

A bizalom és az együttműködés kialakítása létfontosságú, ha a feladatok megkövetelik, hogy a csapat tagjai megosszák egymással az információkat, felszereléseket és egyéb erőforrásokat, segítsék egymást, és hosszú ideig szoros közelségben dolgozzanak a stresszes projekteken. Ha ezen elemek bármelyike hiányzik egy csapatból, a siker elkerüli a csapatot. A bizalom és az elfogadás hiánya valószínűleg problémát jelent az újonnan alakult csapatokban vagy olyan csapatokban, amelyek tagjai élesen nem értenek egyet a munkával kapcsolatos kérdésekben. A vezetőnek meg kell erősítenie az együttműködés szükségességét és a csapat sikerébe vetett bizalmat.

 

 

3. A kölcsönös együttműködés ösztönzésének növelése

Az egyéni teljesítményre alapozott ösztönzés arra készteti az embereket, hogy versenyezzenek egymással. A nagyszerű vezetők a csoport teljesítményén alapuló ösztönzőket alkalmaznak az együttműködés ösztönzésére. Az összetartás és a csapatazonosítás növelésének egyik módja a formális ösztönzők hangsúlyozása, például a csapatteljesítmény javulása alapján járó bónusz. Egy másik módszer az informális spontán jutalmak használata a csapat szolgálatának fontosságának hangsúlyozására.

 

 

4. Hozz létre egy rendszert, amely lehetővé teszi az új csapattagok egyszerű integrálását

A kiváló vezetők segítik az új alkalmazottak gyorsabb asszimilációját, a kultúra és értékek közvetítését, valamint a közösség érzésének kiépítését a tagok között orientációs programokon keresztül. Ezeknek a programoknak a hatóköre igen változatos. Egyes szervezetek egy-két órát töltenek azzal, hogy átnézik a kulcsfontosságú irányelveket és eljárásokat, és megkérik az új alkalmazottakat, hogy töltsenek ki papírokat. Más szervezetek az orientációt arra használják, hogy elmerüljenek a csapat kultúrájában és értékeiben.

 

 

5. Legyen csapatod egy brand

Dolgozz együtt egy új csapattal, hogy segíts nekik létrehozni egy csoportidentitást. Ösztönözd őket csapatuk márkajelzésére csapatnév, szlogen, logó vagy jelvény kidolgozásával. A csapat márkaépítése erős csoportazonosítást hoz létre, különösen akkor, ha a csoport tagjai beleegyeznek abba, hogy a tagság szimbólumait viseljék vagy megjelenítsék. Az eredmények megünneplésére vagy a csoport történetében történt események évfordulójának megünneplésére irányuló szertartások akkor a leghatékonyabbak, ha hangsúlyozzák a csoport értékeit és hagyományait.

 

 

6. Tanítsd meg a konfliktusmegoldás fontosságát

Bármilyen világosak is a csapat céljai, a konfliktusok elkerülhetetlenek, ha a csapat együtt dolgozik, vagy stresszes helyzetekben. Amikor különböző stílusú és készségekkel rendelkező emberek dolgoznak együtt, tudniuk kell, hogyan reagáljanak egymásra, ha véleménykülönbségek merülnek fel. Azok a csapatok, amelyek képesek konstruktívan kezelni a konfliktusokat és a nézeteltéréseket, végül megtalálják a legjobb megoldást a csapat- és vállalati problémákra.

 

 

7. Építsd fel csapatod az irodán belül és kívül

Az emberek egy csoportja akkor válik összetartó csapattá, ha a tagok személyes szinten ismerik meg egymást, és kielégítőnek találják a társadalmi interakciót. Vezetőként segíthet az ilyen kapcsolatok kialakításában. Rendelj ki egy helyiséget, amelyet a csapattagok pihenőhelyiségként vagy tárgyalóterületként használhatnak. Társas rendezvények, bulik és kirándulások szervezését is beiktathatod. Ha csapatot kivonod az irodából, akkor többet megtudhatnak egymásról, közös emlékeket hozhatnak létre, és mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy szórakoztató, kötődő élményeket szerezzenek. Manapság már egész országszerte találkozhatunk céges csapatépítőhelyszínek sokasággal, így biztos lehetsz benne, hogy percek alatt megszervezhetsz egy ilyen programot!

 

 

8. Ünnepeljétek a csapatban elért eredményeket és sikereket

Ismerd el a csapatok kemény munkáját és sikerét, amikor nagy „győzelem” van. A csapatok eredményeit a közös helyiségekben plakátokkal, ingyenes ebéddel vagy félnapi pihenővel jutalmazhatjuk, vagy egy rendezvényen jutalmazhatja a csapat eredményeit. Tegyél valamit, hogy elismerd csapata sikerét.
 
PénzügyekLegfrissebb cikkek


Hogyan állapítható meg egy arckrém összetétele?
Az arckrémek összetételének meghatározása kulcsfontosságú a termékek hatékonyságának és biztonságosságának értékelésében, és a folyadékkromatográfiai eljárás egy hatékony módszer ezen összetevők azonosítására és mennyiségi meghatározására.
6+1 kreatív esküvői játék ötlet, amivel felrázhatóak a vendégek
Az esküvők nem csak a szertartásról és a vacsoráról szólnak - az interaktív játékokkal fűszerezett lagzikon igazi közösségi élményt teremthetünk!
Unod a megszokott reggeliket? Miért nem próbálsz ki egy kis újdonságot?
Keres olyan helyszínt, amely árnyékos területeket és kényelmes pihenőhelyeket kínál a vendégek számára, különösen a melegebb időjárási körülmények között. Fontos, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő helyet a pihenésre és kikapcsolódásra.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!