Ezek az árulkodó jelei a bőrszárazságnak - ismerd fel Te is időben, hogy száraz bőröd

Főoldal > Ismerd fel Te is a száraz bőrt – ez a három jel árulkodhat róla

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ismerd fel Te is a száraz bőrt – ez a három jel árulkodhat róla


2021/09/27
TK

A bőrszárazság ma már gyakori problémának számít. Esetében nem beszélhetünk komoly egészségügyi problémáról, mégis kellemetlenséggel járhat, hiszen érzékennyé, sebezhetővé válik általa bőrfelületünk, esetenként hámlás is jelentkezhet, ami esztétikailag sem szép látvány. Alábbi cikkünkben nézzük meg, milyen jelek árulkodhatnak arról, hogy száraz bőröd.

Bőrzsárazság

A bőrszárazság sajnos gyakran előfordul, elsősorban a hidegebb, őszi vagy éppen téli időszakban. Amennyiben nem vesszük időben észre, akkor már súlyosabb tünetekkel is rendelkezhet, melyek akár fájdalommal is járhatnak. Fontos, hogy a szeles, hűvös időszakban tehát ne feledkezzünk meg a bőrápolásról, ezzel is megelőzve a problémát.


Miről is ismerhetjük fel a bőrszárazságot?
Kellemetlen viszketés


Első jelei közé tartozik, ha bőrünkön kellemetlen, viszkető érzést tapasztalunk – ez nem csak a szabadban, de akár már tusolás után is jelentkezhet, ugyanis hazánkban esetenként a víz keménysége is kihívást jelenthet bőrfelületünknek. 


Ilyenkor mindenképpen fürdés után használjuk már bevált testápolónkat, ezzel is elkerülve a lehetséges következményeket.


Hámlás


Szintén árulkodó jele lehet a bőrszárazságnak, ha bőrünk felületén hámlást tapasztalunk. Fontos ugyanakkor tudni, hogy esetenként a bőrszárazságnak a hátterében bizonyos betegség is állhat – ebben az esetben érdemes szakemberhez, bőrgyógyászhoz fordulni még a komolyabb tünetek kialakulása előtt.


Vérző sebek


Ez már komolyabb tünetnek számít, mely akkor alakul ki, ha nem kezeljük időben a bőrszárazságot – ekkor már kisebb-nagyobb fájdalom is felléphet kapcsán. A sebek akkor alakulnak ki, ha már száraz bőrünk felülete nagyobb mértékben megviselt.


Mint láthatjuk, fontos, hogy odafigyeljünk bőrápolásunkra, így is elkerülve ezeket a tüneteket – a Ceralbin termékei a legtöbb bőrtípusnak megfelelnek, amellett pedig gyógyszergyári minőségű, természetes alapanyagokkal készítik őket, termékcsaládja legtöbb tagját már akár tusoláskor is használhatod – ezzel is hatékonyan fellépve a bőrszárazság ellen.
 
Egészség Érdekességek SzépségLegfrissebb cikkek


Hogyan állapítható meg egy arckrém összetétele?
Az arckrémek összetételének meghatározása kulcsfontosságú a termékek hatékonyságának és biztonságosságának értékelésében, és a folyadékkromatográfiai eljárás egy hatékony módszer ezen összetevők azonosítására és mennyiségi meghatározására.
6+1 kreatív esküvői játék ötlet, amivel felrázhatóak a vendégek
Az esküvők nem csak a szertartásról és a vacsoráról szólnak - az interaktív játékokkal fűszerezett lagzikon igazi közösségi élményt teremthetünk!
Unod a megszokott reggeliket? Miért nem próbálsz ki egy kis újdonságot?
Keres olyan helyszínt, amely árnyékos területeket és kényelmes pihenőhelyeket kínál a vendégek számára, különösen a melegebb időjárási körülmények között. Fontos, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő helyet a pihenésre és kikapcsolódásra.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!