Így tervezheted meg álmaid kertjét!

Főoldal > Így tervezheted meg álmaid kertjét!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tervezheted meg álmaid kertjét!


2021/05/21
Rékka

A kerttervezésbe sokan nem fektetnek időt és energiát, pedig enélkül nem lesz tökéletes a végeredmény! Kezdd az alapoktól és minden lépést gondolj át! 

Így tervezheted meg álmaid kertjét!

Teljesen mindegy, hogy mekkora a kerted, hiszen az a lényeg, hogy jól érez magad ezen a területen. Sajnos sokan nem fektetnek időt és energiát a tervezésbe, pedig egyáltalán nem szabad elhanyagolni ezt a feladatot. A tervezésből nem lehet kihagyni a többi családtagot sem, hiszen biztosan nekik is vannak igényeik, ötleteik a kerttel kapcsolatban. Érdemes az interneten is körülnézned, hiszen számtalan ötletet találhatsz.

1. lépés – Határozd meg, hogy mi lesz a kert funkciója!

Ezt a lépést mindenképp alaposan át kell gondolni, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen funkciót szánsz a kertnek. Érdemes ezt a kérdést a család összes tagjával átbeszélni, majd ez alapján kitalálni, hogy mire használjátok majd pontosan a kertet! Ha úgy van, akár egyedi kültéri szauna beépíttetésén is érdemes lehet elgondolkodnod, mivel nem kiugróak a költségei, ellenben nagyon fogod szeretni az élményt!2. lépés – Dolgozd ki a részleteket!

Érdemes lerajzolnod a terveidet egy papírra, így át tudod látni, hogy minek, hol a helye. Jegyezd fel azokat a dolgokat, amiket mindenképp szeretnél álmaid kertjébe! Gondold át, hogy milyen növényeket, bútorokat szeretnél. Ne feledkezz meg a világításról sem!

3. lépés – Kérj szakszerű segítséget!

A kerttervezés nem egyszerű feladat, a kivitelezés pedig szinte lehetetlen szakszerű segítség nélkül. Ha például teraszburkolatot szeretnél, mindenképp kérj profi segítséget, hiszen már az sem mindegy, hogy milyen anyagot választasz. A szakértők szerint az egyik legtartósabb fafajta az akác, ezért érdemes kültéren ezt az anyagot választani. Ellenáll a környezeti hatásoknak, a hőmérsékletingadozásnak, az erős napfénynek, valamint a változékony csapadékmennyiségnek. 

4. lépés – Készíts költségvetést!

Ha mindent átgondoltál, érdemes részletes költségvetést készítened! Látogass el kertészeti áruházakba, figyeld az akciókat, hiszen az áruházak között is rengeteg árbéli különbség lehet.
Amiről tudnod kell DIY Érdekességek Inspiráció, kreatív NaprakészLegfrissebb cikkek


Ez a 4 tényező áll leggyakrabban a fogelvesztés mögött...
A legtöbben nem akarjuk elveszíteni a fogainkat. Nemcsak a szép mosoly, bájos külső miatt fontos, hogy jó állapotban legyenek fogaink, és ép legyen fogazatunk, hanem azért is, mert a fogaknak fontos funkciójuk van a rágás miatt az emésztésben. Mi miatt esnek ki leggyakrabban a fogak?  Mutatjuk a fogvesztés leggyakoribb okait! 
2023 legnépszerűbb esküvői torta ízek, amit minden vendég imádni fog!
A torta elmaradhatatlan kelléke az esküvőknek, azonban a nagy nap előtt számos dolgot el kell döntenünk vele kapcsolatban. Az első fontos lépés az ideális cukrász megtalálása, aki képes elkészíteni álmaink esküvőjének tortáját és természetesen meg kell nézni, hogy mekkora tortára van szükség, és ki kell választani a leglenyűgözőbb dizájnt. A puzzle utolsó fontos darabja? Az esküvői torta ízének kiválasztása.
Ezek lesznek a legnépszerűbb szépészeti beavatkozások 2023-ban
A plasztikai sebészeti trendek évről évre jönnek és mennek, de egy dolog változatlan – a szépészeti beavatkozások továbbra is rendkívül népszerűek. A finomításoktól a teljes test átalakításokig a szépészeti eljárásokra nagyobb az igény, mint valaha. Azok számára, akik tájékozottak szeretnének maradni, fontos, hogy megismerkedjenek a kozmetikai eljárások közelgő trendjeivel.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!