Így alakíts ki ablakbeülőt a hálóba

Főoldal > Így alakíthatsz ki egyszerűen ablakbeülőt a hálószobában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így alakíthatsz ki egyszerűen ablakbeülőt a hálószobában


2022/09/15
ZH

Az amerikai filmekben bizonyára már mindenki látta, milyen hangulatos is lehet egy ilyen ablakbeülő, akár a halóban, akár a nappaliban, hiszen előszerettel tölthetjük itt szabadidőnket egy könyv társaságában, de már csak a pihenés is feltöltő erejű egy ilyen kialakításban. Az ablakbeülő elkészítése nem olyan nagy feladat, Ti is könnyedén elkészíthetitek otthonotokban.

ablakbeülő

Ablakbeülő kialakítása


Az ablakbeülő bármely otthont sokkal hangulatosabbá varázsolja, nem hiába néztük olyan vágyakozva mindig az amerikai filmekben. Azt gondolhatod, hogy utólag szinte lehetetlen egy ablakbeülőt kialakítani a lakásodba, pedig nem így van, csupán néhány szempontot kell szemelőtt tartanod, ha Te is szeretnél az ablakban ücsörögni naphosszakat.

  

Ezt az 5 dolgot vedd figyelembe ablakbeülő kialakításkor

 

1.    Ülőfelölet

 

Először azzal kell tisztában lennünk, hogy otthonunk alaprajza mit enged meg magának. A méreteket tekintve fontos előre tudni, hogy vajon odatudunk-e ülni majd az ablakhoz olvasgatni, de sokan csak dekorációs elemként szeretnék beépíteni, így nincs akkora felületre szükségük.

 

Ha viszont mindennapi használatba szeretnénk venni a hangulatos ablakbeülőnket, akkor vegyük figyelembe, hogy akkor felület legyen, amit kényelmesen tudunk kihasználni, legyen elég hely a lábainknak és a derekunk megtámasztásának is.

 

 


2.    Árnyékolás

A megfelelő árnyékolásra is gondolnunk kell, hogyha déli, esetleg délnyugati tájolású az otthonunk, hiszen ha az egész befülled, mert odatűz a nap és rólunk is csak a víz folyik ott, akkor valószínűleg nem szívesen fogunk ott üldögélni, bármennyire is csábító.

 

Itt fontos megemlíteni a megfelelő világítást is, hiszen előfordulhat, hogy csak esténként lesz időnk itt üldögélni, de ha egy könyvet is szeretnénk olvasni, akkor valahogy meg kell világítanunk a kis kuckónkat! Az ilyen helyeken remekül mutatnak a fali lámpák, amikkel egy kis plusz fényt vihetünk a szoba megvilágításába és megannyi stílus közül választhatunk, de ha szeretnénk megőrizni az ablakbeülő kuckós jellegét, akkor az art deco falikarok (art deco wall lights) pontosan megőrzik a hely hangulatát.

 

 

3.    Kényelmes hátradőlés

 

Ne felejtsd, hogy a helynek minél kényelmesebbnek kell lennie, így biztosítanod kell azt is, hogy kényelmesen hátradőlhess kedvedre. Ehhez meg kell találni a kialakításban azt az ideális arányt az ülőpad és a deréki tájék körül. Válasszunk megfelelő méretű párnákat, ugyanis a túl kicsi párnák használata közben görnyedni fogunk, a túl nagy és kemény párnák pedig nem veszik fel testünk formáját.

 


4.    Huzatmentes tér

 

Csak ugyan mint az árnyékolás, a huzatmentesítés is legalább olyan fontos, hiszen nem szeretnénk egy olyan helyen órákat ülni, ahol a huzat leviszi a fejünket. Ügyelj a megfelelő szigetelésre az ablakkörül is és figyelj, hogy minden rés gondosan le legyen zárva.

 

 


5.    Beépítés

 

Az ablakbeülőt természetesen leginkább beépítetten tervezzük el, de természetesen elkészíthetjük egyszerűbb megoldásokkal is. Ablakbeülőt úgy is készíthetünk, ha a kanapét az ablak elé toljuk. A fából épített verzió persze helykihasználás szempontjából sokkal előnyösebb, hiszen tárolóként is funkcionál, így plusz helyet takarítunk meg. A beépítésnél arra ügyelj, hogy az ülőke magassága legyen legalább egy szék magasságával megegyező, a hossza pedig akkora, hogy lábunk is kényelmesen elférjen.
 

 
DIY Inspiráció, kreatív OtthonLegfrissebb cikkek


Biztonsági Eszközök a Személy és Vagyonőri Munkában: A Védelem Egyik Alappillére
A személy- és vagyonőrök szerepe az emberek és vagyonuk védelme, valamint a biztonság fenntartása. Az őrök hatékonyan végezhetik munkájukat különféle biztonsági eszközök alkalmazásával. Ebben a cikkben most felsoroljuk, hogy milyen biztonsági eszközöket használhatnak a személy és vagyonőrök munkájuk során!
Elmozduló fogak felnőtt korban? Ez az 5 leggyakoribb ok
Észrevetted, hogy egy-két fog kissé kilóg a helyéről? Mintha elmozdultak volna a helyükről a fogaid? A harapásod is el-el akad, mintha máshogyan állna egy-egy fogad? Lehet, hogy nem csak beképzeled! Vannak olyan esetek, amiknek a fogak elmozdulnak felnőtt korban is. Mi okozza ezt? Mutatjuk a fogak elmozdulásnak 5 leggyakoribb okát!
7 fontos dolog, ami nagyszerűvé tesz egy jó szállodai szobát
A legnagyobb döntés, amit utazás előtt meghozunk, az az, hogy hol szálljunk meg, egy jó szállodai weboldal marketing pedig elhiteti velünk a honlapjukat böngészve, hogy nekik vannak a legjobb szobáik. A tartózkodási hely eldöntése sok kapcsolatot teremtett vagy megszakított, sok költségvetést megfeszített vagy megtakarított, és ami a legfontosabb, sok ünnepet javított vagy megtizedelt. Vizsgáljuk meg és beszéljünk arról, hogy pontosan mi az, amitől egy szállodai szoba nagyszerű lesz.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!