A tartalommarketing segít az egészségügyi praxisban új betegeket vonzani, a jelenlegi betegeket bevonni, és gondolatvezetőként elismertté válni az orvosok körében.

Főoldal > 5 tartalomtípus, amelyet az orvosoknak használniuk kell praxisuk népszerűsítésére

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tartalomtípus, amelyet az orvosoknak használniuk kell praxisuk népszerűsítésére


2023/04/29
NA

Ha egészségügyi praxisod nem használja a tartalommarketinget átfogó marketingstratégiájában, ideje átgondolni. A tartalommarketing magában foglalja a releváns és időszerű információk megosztását, hogy segítsen a potenciális ügyfeleknek kapcsolatba lépni a márkával.  A tartalommarketing nem csak az új páciensek bevonzásáról szól – ez egy hatékony eszköz a betegek megtartására is. Sok egészségügyi szolgáltató évente csak két-három alkalommal látja a pácienseit, és a tartalom rendszeres megosztása a rendelődet szem előtt tartja a látogatások között.

Orvos content

Magánorvosi marketing ötletek: 5 hatékony tartalommarketing típus 

 

1. Blogok

A tartalom közül vitathatatlanul a legnépszerűbb, a tartalommarketingesek 92 százaléka a blogbejegyzéseket használja stratégiája részeként. Az orvosok számára a blogírás médiumot biztosít szakértelmük bemutatására vagy eljárás, vagy szolgáltatás népszerűsítésére. 
A blogbejegyzések nagyszerű beteggyűjtő eszközt jelentenek, mivel lehetővé teszik olyan kulcsszavak vagy kulcskifejezések használatát, amelyekre az emberek a Google-on vagy más keresőmotorokon keresnek. Ha például a fogfehérítés előnyeiről írsz egy blogbejegyzést, a fogfehérítés iránt érdeklődő páciens a Google keresése után a webhelyedre kerülhet, és a páciensed lehet.  A blogbejegyzések tartalma újrahasznosítható közösségi média és/vagy e-mail kampányok segítségével, ami nagyszerű befektetés. 

 

2. Videók

A marketingesek videóhasználata az elmúlt évtizedben az egekbe szökött, így a tartalommarketing egyik leghatékonyabb eszközévé vált. A videó segíthet a leendő pácienseknek abban, hogy „megismerjék” a rendelődet azáltal, hogy emlékezetesebb, interaktív formátumban látják azt. Ez egy rendkívül hatékony eszköz összetett információk megosztására, például egy eljárás végrehajtásának módjára vagy egy adott egészségi állapot részleteinek megadására.  

3. Infografika

Mivel nap mint nap rengeteg információ van a kezünk ügyében, a betegek nehezen értik meg mindezt. Az infografikák segítségével az egészségügyi praxisok sok adatot oszthatnak meg könnyen emészthető, tetszetős formátumban. 
Az infografikák összetett információkat tömörítenek, és vonzóvá teszik a betegek számára, legyen szó tünet-összehasonlítási táblázatról, egy bizonyos betegséggel vagy állapottal kapcsolatos mérőszámokról és iránymutatásokról, vagy a műtéthez vezető útvonalról, amely felvázolja a páciens tapasztalatainak minden lépését. 
Az infografikák elkészítéséhez gyakran tervezőre van szükség, de az olyan ingyenes tervezőeszközök, mint a Canva, rendelkeznek sablonokkal, amelyek segíthetnek az egészségügyi szolgáltatóknak az indulásban.

 

4. A betegek beszámolói vagy véleményei

A fogyasztók gyakran keresnek szájról szájra ajánlásokat az interneten, kiemelve a pozitív online hírnév fontosságát. A páciensek véleményétől az ajánlásokig a leendő páciensek közvetlenül olyan emberektől szeretnének hallani, akik már rendelkeznek tapasztalattal a rendelőddel kapcsolatban. A PatientPop felmérése szerint a betegek 74 százaléka nagyon vagy rendkívül fontosnak tartja az online értékeléseket, amikor egészségügyi szolgáltatót választ. 

 

5. E-mail

Az e-mail hatékony tartalommarketing-eszköz, mert továbbra is népszerű kommunikációs forma, és magas befektetési megtérüléssel büszkélkedhet. A Content Marketing Institute szerint a marketingesek 87 százaléka e-mailt használ a jelenlegi és leendő ügyfelekkel való kommunikációhoz. 
Az egészségügyben a szolgáltatók e-mailt használhatnak a praxishűség növelésére, a betegek megtartásának javítására és a találkozók számának növelésére. A közönség szegmentálásával és az e-mailek személyre szabásával a betegek releváns és időszerű információkat kapnak. A célzott üzenetek arra is emlékeztethetik a betegeket, hogy ütemezzék be a rutin látogatásokat, éves fizikális vizsgálatokat, oltásokat és/vagy egészségügyi szűréseket, ezzel is támogatva a praxisod hosszú távú növekedését. 
Amiről tudnod kellLegfrissebb cikkek


2024-ben is fontosak a csapatépítő tréningek!
Az elmúlt években egyre több cégvezető jött rá, hogy mekkora fontossággal bírnak a csapatépítő tréningek. 2020-ban a koronavírus mindent feje tetejére állított, többek között a munkavégzés hogyanját is. De egy dolog maradt a régi, a hatékony csapatmunka még mindig elengedhetetlen. A hatékony csapatmunkához pedig kell egy jó csapat, amihez pedig csapatépítő tréningek!
Így dobd fel a Nagy Napot: 5 kreatív esküvői játék ötlet
A Nagy Nap mindig egy különleges alkalom, nem csak a házasulandó pár számára, hanem a családtagok, barátok részére is. Szeretnéd még inkább feldobni, és emlékezetessé tenni a vendégsereg részére a nagy napotokat? Mutatunk néhány szuper esküvői játékötletet, amivel még akár átöltözős, pihenős időt is nyerhettek az est folyamán, mégsem fog senki unatkozni! Egy emlékezetes esküvőhöz nem is kell nagyon más, csak egy tökéletes lagzi helyszín Budapesten, és izgalmas programok, na meg persze TI!
5 tipp zsúrokhoz, ha gyermekednek télen van a születésnapja
Télen született kis családtagunk születésnapja kihívás elé állít minket, hiszen hideg van, és a kültéri lehetőségek korlátozottak. Azonban ne keseredjünk el, mert ebben a cikkben öt kreatív tippet találsz, hol szervezheted meg a téli születésnapi bulit.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!