Pizzasütés otthon

Főoldal > Pizzasütés otthon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Pizzasütés otthon


2021/04/23
Puskás Rékka

Ki ne szeretné a pizzát? Ez az olasz étel szó szerint meghódította az egész világot. Azonban nem szükséges elmenni Olaszországig, hogy ehess egy igazán jó pizzát – megmutatom, hogyan készítheted el magadnak otthon!

Süss pizzát otthon!

Azonban, még mielőtt belevágnál, fontosnak tartom kiemelni, hogy ahogyan a legtöbb recept, ez is gyakorlást igényel. Egyáltalán nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog álmaid pizzája, de ne add fel! Ha azonban még sosem csináltál, és ennél egy jó pizzát, inkább ne magadnak akard megsütni, hanem menj el valahova! A Gozsdu udvar étterem kínálatában megtalálod Jamie Oliver pizzériáját is, ott garantáltan mennyei pizzát kapsz!

 



Ha viszont eltökélted magad a pizzasütés mellett, akkor lássuk, hogyan állj neki!

 

Hozzávalók

 

A tésztához

 


•    40 dkg finomliszt
•    2.5 dl víz
•    1 teáskanál só
•    2 ek olívaolaj
•    8 g élesztő

 

A paradicsomos szószhoz

 


•    200 g sűrített paradicsom
•    1 csipet só
•    1 csipet bors
•    1 szál oregánó

 

A tejfölös szószhoz

 


•    1.5 dl tejföl
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 csipet só

 

A margherita feltéthez

 


•    10 dkg mozzarella
•    1 db paradicsom
•    4 levél bazsalikom
•    A sonkás feltéthez
•    10 dkg mozzarella
•    15 dkg sonka

 

A magyaros feltéthez

 


•    10 dkg mozzarella
•    15 dkg kolbász
•    3 db pepperoni

 

Elkészítés

 

A tésztához

 

A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk.

Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk

Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáadjuk az olívaolajat, a maradék vizet és a sót.

Kézzel vagy villával elkezdjük óvatosan összedolgozni, körkörös mozdulatokkal úgy, hogy szükség szerint a hozzáveszünk a lisztből, amennyit a folyadék felvesz. Ha valaki nem érez késztetést így összeállítani a tésztát, egy hagyományos keverőtálban is megteheti, de akkor nem lesz lisztes minden.

Ha kell pótoljuk vagy a lisztet, vagy a folyadékot. Addig gyúrjuk míg sima, rugalmas tésztát kapunk, amely se nem túl lágy, sem nem túl kemény!

Két egyenlő részre szedjük, és cipót formálunk belőle. A 32 cm-es sütőlaphoz egy cipó kb. 35 dkg legyen!

A cipókat 1 órára kelni hagyjuk!

Az egyszerűség kedvéért vagy kenyérsütő gépbe vagy dagasztó gépbe is elkészíthetjük a tésztát, így időt és fáradtságot takarítunk meg :)

Míg a cipók kelnek, elkészítjük a paradicsomos pizzaszószt. A hozzávalókat fazékba rakva, 15-20 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.

A tejfölös alapot csak össze kell keverni, az apróra vágott fokhagymát bele keverjük egy pohár 1,5 dl tejfölbe. Ez kb. 1 pizza alapja.

Lereszeljük a sajtot, felszeleteljük a kolbászt, a sonkát, a paradicsomot, a paprikát.

1 óra kelés után, kézzel kinyújtjuk a cipót.

Nyújtófával, sütő tepsi formára (kerekre) vagy,

A cipót a közepétől az ujjainkkal kicsit megformázzuk (kerekre), majd a tenyerünkkel elkezdjük széthúzni úgy, hogy közben forgatjuk a tésztát. Ha nincs meg a kívánt méret, akkor egy egyszerű trükkel lehet segíteni ezen. A tészta felét / háromnegyedét lelógatjuk a pultról, és úgy folyatjuk a nyújtását, vigyázzunk le ne szakadjon a logó fele a tésztának.

Kiolajozott formába rakjuk, megkenjünk a kívánt szósszal, majd rátesszük a kívánt feltétet. Figyeljünk, hogy mindig a sajt kerüljön alulra.

Előmelegített sütőben készre sütjük.

Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.

Sütés hőfoka: 250 °C

Sütés módja: hőlégkeveréses

Tepsi mérete: 32

Sütés ideje: 8 perc




Amiről tudnod kell DIY Egészség Inspiráció, kreatív



Legfrissebb cikkek


Nem mindegy, hogy milyen gabonaféléket eszel!
A gabonafélék az emberiség egyik alapvető táplálékforrása, számos kultúrában és étrendben kiemelt szerepet töltenek be. Ezek a növények széles körben elterjedtek és sokoldalúan felhasználhatóak, legyen szó péksüteményekről, tésztákról, rizsről vagy teljes kiőrlésű kenyérről. Azonban nem mindegy, hogy milyen típusú gabonaféléket fogyasztunk, mivel mindegyikük más és más tápértéket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
5 tanács kis esküvők szervezéséhez, így lesz nagyon idilli és bensőséges
A kis esküvők népszerűsége az utóbbi években egyre nőtt, hiszen sok pár szeretné, ha a nagy napjuk valóban személyes és meghitt lenne. Egy kisebb létszámú esküvő lehetőséget ad arra, hogy minden egyes vendég fontos szerepet kapjon az eseményen, és hogy a nap igazán rólunk szóljon. Íme 5 tanács, amely segít abban, hogy a kis esküvőtök idilli és bensőséges legyen.
Esküvői torta a nyári nagy melegben - Így marad estig tökéletes!
A nyári esküvők varázsa elbűvölő, de a forróság komoly kihívást jelenthet az esküvői torta frissességének megőrzésében. Így maradhat tortád estig tökéletes!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!