Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz, pedig kellene

Főoldal > Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz, pedig kellene

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz, pedig kellene


2021/11/09
VN

Sokan nem tudják, de fogorvoshoz minden félévben el kellene menni legalább egyszer. Fogorvoshoz járni azonban senki nem szeret, te sem? Mindig gyártunk különböző indokokat, hogy miért nem megyünk el a rettegett helyszínre, a rettegett személyhez, és ülünk be abba az ijesztően makulátlan fehér székbe a sok élesen világító lámpa alá. Mutatjuk a leggyakoribb kifogásokat, amik nem kellene, hogy kifogások legyenek többé.

Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz

A fájdalomtól való félelem

Ha attól fájsz, hogy fájni fog, ezért nem mész el fogorvoshoz, akkor fájni fog, de nem a fogorvosi beavatkozás, hanem annak a hiánya. Az egyik legjellemzőbb kifogás a fogorvosokkal szemben az, hogy fáj egy beavatkozás, persze ezt azt terjesztik, akiknek fogalmuk sincsen az egészről, mert jó maguk is hanyagolják az ilyesmi tortúrát. A fogorvosi beavatkozások, köszönhetően a modern orvostechnika vívmányainak manapság sint teljesen fájdalommentesek, és csakis egy kisebb kellemetlenséggel járnak, vagy ha egy komolyabb beavatkozást igényel a dolog (mert addig kerülted a fogászatot, hogy akkora lett a baj), akkor is érzéstelenítő mellett végzik el, ami mentesít minden fájdalom alól.

 Félek, hogy a gatyám is rá megy

A fogorvosi beavatkozásokat valóban nem támogatják, így a különböző eljárások nincsenek ingyen. De hazánkban nincsenek olyan magas árak a magánfogászatokon sem. Ha attól tartasz, hogy nagyon magas lesz számla vége, akkor olyan fogászatot keress fel, ahol előre készítenek kezelési tervet és ezzel együtt költségkalkulációt is, így nem az eljárás közben kell szembesülnöd. Az árakról előzetesen itt is tájékozódhatsz: fogpótlás árak.

 

Rég voltam, nem merek

Hidd el, egyik fogorvos sem fog elküldeni emiatt. Ha már rég nem látogattad meg a fogorvost, az inkább amellett szól, hogy látogasd meg mihamarabb. Minél tovább halogatod, annál nagyobb lesz a baj… Pár év kihagyás nem olyan kellemetlen, mint sok-sok év kihagyás sok-sok rossz foggal. Ja és még valami: fogorvoshoz nem csak akkor kell járni, ha baj van, hanem általánosan kivizsgálásra is, évente. 
 
EgészségLegfrissebb cikkek


Érdekel a szállodaipar? Ilyen pozíciókban tudsz elhelyezkedni egy hotelben!
Az idegenforgalom és szállodaipar dinamikus és sokszínű terület, amely hatalmas lehetőségeket kínál a szakembereknek. Ha érdekel a vendéglátás, a vendégek kiszolgálása, és szeretsz olyan környezetben dolgozni, ahol minden nap más és más, akkor a szállodaiparban való karrier lehet a tökéletes választás számodra.
Hogyan szervezz születésnapi meglepetésbulit
Azt gondolod, hogy a szülinapi buli csak gyerekeknek való? Hogy kinőttük már abból a korból, amikor az ember ünnepeltként még színes szülinapi kalapot visel? Lehet, hogy már elmúltunk 18 évesek, de ez még nem jelenti azt is, hogy nem szeretnénk, ha egy nap csak rólunk szólna! Olvass tovább, összegyűjtöttük neked a leghasznosabb tudnivalókat egy meglepetésbuli szervezéséhez!
Milyen virág illik a menyasszonyi csokorba 2024-ben? - Mutatunk 10 elbűvölő választást!
Az esküvői csokor az egyik legfontosabb kiegészítője a menyasszonynak. A virágok nemcsak díszítik a ruhát, hanem kifejezik a személyiséget, stílust és a nagy nap hangulatát is.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!