Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz, pedig kellene

Főoldal > Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz, pedig kellene

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz, pedig kellene


2021/11/09
VN

Sokan nem tudják, de fogorvoshoz minden félévben el kellene menni legalább egyszer. Fogorvoshoz járni azonban senki nem szeret, te sem? Mindig gyártunk különböző indokokat, hogy miért nem megyünk el a rettegett helyszínre, a rettegett személyhez, és ülünk be abba az ijesztően makulátlan fehér székbe a sok élesen világító lámpa alá. Mutatjuk a leggyakoribb kifogásokat, amik nem kellene, hogy kifogások legyenek többé.

Íme 3 gyakori ürügy, amiért nem megyünk fogorvoshoz

A fájdalomtól való félelem

Ha attól fájsz, hogy fájni fog, ezért nem mész el fogorvoshoz, akkor fájni fog, de nem a fogorvosi beavatkozás, hanem annak a hiánya. Az egyik legjellemzőbb kifogás a fogorvosokkal szemben az, hogy fáj egy beavatkozás, persze ezt azt terjesztik, akiknek fogalmuk sincsen az egészről, mert jó maguk is hanyagolják az ilyesmi tortúrát. A fogorvosi beavatkozások, köszönhetően a modern orvostechnika vívmányainak manapság sint teljesen fájdalommentesek, és csakis egy kisebb kellemetlenséggel járnak, vagy ha egy komolyabb beavatkozást igényel a dolog (mert addig kerülted a fogászatot, hogy akkora lett a baj), akkor is érzéstelenítő mellett végzik el, ami mentesít minden fájdalom alól.

 Félek, hogy a gatyám is rá megy

A fogorvosi beavatkozásokat valóban nem támogatják, így a különböző eljárások nincsenek ingyen. De hazánkban nincsenek olyan magas árak a magánfogászatokon sem. Ha attól tartasz, hogy nagyon magas lesz számla vége, akkor olyan fogászatot keress fel, ahol előre készítenek kezelési tervet és ezzel együtt költségkalkulációt is, így nem az eljárás közben kell szembesülnöd. Az árakról előzetesen itt is tájékozódhatsz: fogpótlás árak.

 

Rég voltam, nem merek

Hidd el, egyik fogorvos sem fog elküldeni emiatt. Ha már rég nem látogattad meg a fogorvost, az inkább amellett szól, hogy látogasd meg mihamarabb. Minél tovább halogatod, annál nagyobb lesz a baj… Pár év kihagyás nem olyan kellemetlen, mint sok-sok év kihagyás sok-sok rossz foggal. Ja és még valami: fogorvoshoz nem csak akkor kell járni, ha baj van, hanem általánosan kivizsgálásra is, évente. 
 
EgészségLegfrissebb cikkek


Esküvői torta a nyári nagy melegben - Így marad estig tökéletes!
A nyári esküvők varázsa elbűvölő, de a forróság komoly kihívást jelenthet az esküvői torta frissességének megőrzésében. Így maradhat tortád estig tökéletes!
5 fogászati eljárás, amire azt hiszik drága, de nem az
A modern fogászati kezelések ma már sokkal elérhetőbbek, mint azt sokan gondolnák. A technológiai fejlődésnek köszönhetően számos olyan eljárás érhető el, amelyek nemcsak hatékonyak és biztonságosak, de ár-érték arányban is kiválóak. Ebben a cikkben 5 olyan fogászati eljárást mutatunk be, amelyeket gyakran drágának hisznek, pedig valójában megfizethetőek.
Hogyan állapítható meg egy arckrém összetétele?
Az arckrémek összetételének meghatározása kulcsfontosságú a termékek hatékonyságának és biztonságosságának értékelésében, és a folyadékkromatográfiai eljárás egy hatékony módszer ezen összetevők azonosítására és mennyiségi meghatározására.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!