A mosoly pozitív hatásai egészségedre nézve

Főoldal > Mosolyogj: Egy boldog arc pozitív hatásai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mosolyogj: Egy boldog arc pozitív hatásai


2020/08/11
SzSz

Milyen pozitív hatásai vannak egy mosolynak? Hogyan hathatsz mosolyoddal másokra és milyen hatással lesz ez szervezetedre? A következőkben erről lesz szó!

A mosoly pozitív hatásai egészségedre nézve

"Amikor mosolyogsz, az egész világ mosolyog veled." A dal, amelyet Louis Armstrong oly sok évvel ezelőtt tette közzé, ami ugyan régi lehet, de az érzés tartós. A mosoly pozitív hatást gyakorol mind a mosolygós személyre, mind a környező emberekre. Vess egy pillantást arra, hogy a mosoly milyen módon javíthatja egészséged és a körülötted lévők mentális egészségét.


Az endorfinok pozitív hulláma

Amikor mosolyogsz, az arcizmok mozgása apró neuropeptidekként ismert molekulák felszabadulását idézi elő, amelyek a test minden részével kommunikálnak. Felszabadulnak az endorfinok, a dopamin és a szerotonin, amelyek a jó közérzetért felelős neurotranszmitterek. Ez a boldog, egészséges mentális érzet átjárja a testet és az elmét, pozitív érzéseket okozva, amelyek enyhítik a stresszt és akár antidepresszánsként is működhetnek. Ez egy nagyon erős löket! A legszebb mosolyunk ráncolja a homlokot és a szemet, amely az egyik legjobb lehet az endorfinok felszabadítására, azonban még a “hamis” mosoly is működni fog.   

Szabályozza a vérnyomást

A mosolygás és a nevetés egyaránt pozitívan befolyásolják a vérnyomást. Ez a pulzus rövid növekedéséből fakad, amelyet gyorsan stabilizálás követ. Az izmok a nevetés és mosolygás eredményeként is ellazulnak. Idővel ez egészségesebb és következetesebb vérnyomást eredményezhet.


Fokozza az immunrendszert

Ez a három hasznos neurotranszmitter, amelyeknek a stresszt kiváltó szuperhatásai hozzájárulnak a pozitív gondolkodáshoz, elősegítik az immunrendszer hatékony működését. Ha a negatív gondolatokra összpontosítunk, a kémiai reakciók lánca megszűnik, amely több stresszt okozhat a szervezetben és elnyomhatja immunitást. De a mosoly, és a pozitív gondolatok együtt járnak, amelyek felszabadítják a neuropeptideket, amelyek segítenek a stressz leküzdésében, és potenciálisan megakadályozzák a betegségeket. A nevetés növeli az oxigénben gazdag levegő bevitelét, ami nagyszerű a belső szervek számára.


Fertőző

Csakúgy, mint Mr. Armstrong állítása a dalban, a mosoly fertőző, és jó hangulatot bocsáthat ki a körülötted lévők számára. Ez az emberek természetes hajlamán keresztül történik, hogy utánozzák a körülöttük lévő emberek arckifejezéseit. Amikor mosolyogsz, és valakivel találkozol, ő is „megpróbálja” lemásolni arckifejezésed, ami az ösztönös kapcsolatfelvételi módból adódik. A kifejezés utánozására való képességünk miatt ugyanazokat az érzéseket érezhetjük, amelyek minket körülvesznek, ez pedig jobb társadalmi interakcióhoz vezet. 

 

Ha mindez nem elegendő ahhoz, hogy egy kis mosolyt varázsolj az arcodra, akkor azt is hozzátennénk, hogy a mosoly vonzóbbá tesz téged. 

 

Nem érzed mosolyod azonban túl magabiztosnak fogaid esztétikája miatt? Akkor keresd fel a Rosental Fogászati Központot, ahol nem csak szép, de egészséges mosolyt varázsolnak majd számodra. Kérj időpontot rendelőjükbe az alábbi linkre kattintva: fogászat Budapest.Legfrissebb cikkek


Ezek a tárgyak nem hiányozhatnak a nappaliból
A nappali a ház központi része, így a lehető legkényelmesebbé és komfortosabbá kell tennünk. Melyek azok a tárgyak, amelyek egyszerűen nem hiányozhatnak a nappaliból?
Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!
A fogorvostól való félelem számos ember számára ismerős érzés. Igazán senki nem szeret odajárni, de egyesek annyira rettegnek, hogy szinte pánikrohamot is kapnak, már csak a fogászat gondolatától is. Ez sok esetben még gyerekkorból ered, ezért, ha azt szeretnéd, hogy gyermeked ne féljen a fogorvostól, időben kezd el szoktatni hozzá.
Mi kell egy jó születésnapi bulihoz?
A születésnapja minden ember számára különleges nap, és vannak egyes számok, melyeket még nagyobb banzájjal szokás megünnepelni. De mi kell egy igazán emlékezetes születésnapi bulihoz? Van néhány tippem, amivel a tökéletes parti garantált!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!