A mosoly pozitív hatásai egészségedre nézve

Főoldal > Mosolyogj: Egy boldog arc pozitív hatásai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mosolyogj: Egy boldog arc pozitív hatásai


2020/08/11
SzSz

Milyen pozitív hatásai vannak egy mosolynak? Hogyan hathatsz mosolyoddal másokra és milyen hatással lesz ez szervezetedre? A következőkben erről lesz szó!

A mosoly pozitív hatásai egészségedre nézve

"Amikor mosolyogsz, az egész világ mosolyog veled." A dal, amelyet Louis Armstrong oly sok évvel ezelőtt tette közzé, ami ugyan régi lehet, de az érzés tartós. A mosoly pozitív hatást gyakorol mind a mosolygós személyre, mind a környező emberekre. Vess egy pillantást arra, hogy a mosoly milyen módon javíthatja egészséged és a körülötted lévők mentális egészségét.


Az endorfinok pozitív hulláma

Amikor mosolyogsz, az arcizmok mozgása apró neuropeptidekként ismert molekulák felszabadulását idézi elő, amelyek a test minden részével kommunikálnak. Felszabadulnak az endorfinok, a dopamin és a szerotonin, amelyek a jó közérzetért felelős neurotranszmitterek. Ez a boldog, egészséges mentális érzet átjárja a testet és az elmét, pozitív érzéseket okozva, amelyek enyhítik a stresszt és akár antidepresszánsként is működhetnek. Ez egy nagyon erős löket! A legszebb mosolyunk ráncolja a homlokot és a szemet, amely az egyik legjobb lehet az endorfinok felszabadítására, azonban még a “hamis” mosoly is működni fog.   

Szabályozza a vérnyomást

A mosolygás és a nevetés egyaránt pozitívan befolyásolják a vérnyomást. Ez a pulzus rövid növekedéséből fakad, amelyet gyorsan stabilizálás követ. Az izmok a nevetés és mosolygás eredményeként is ellazulnak. Idővel ez egészségesebb és következetesebb vérnyomást eredményezhet.


Fokozza az immunrendszert

Ez a három hasznos neurotranszmitter, amelyeknek a stresszt kiváltó szuperhatásai hozzájárulnak a pozitív gondolkodáshoz, elősegítik az immunrendszer hatékony működését. Ha a negatív gondolatokra összpontosítunk, a kémiai reakciók lánca megszűnik, amely több stresszt okozhat a szervezetben és elnyomhatja immunitást. De a mosoly, és a pozitív gondolatok együtt járnak, amelyek felszabadítják a neuropeptideket, amelyek segítenek a stressz leküzdésében, és potenciálisan megakadályozzák a betegségeket. A nevetés növeli az oxigénben gazdag levegő bevitelét, ami nagyszerű a belső szervek számára.


Fertőző

Csakúgy, mint Mr. Armstrong állítása a dalban, a mosoly fertőző, és jó hangulatot bocsáthat ki a körülötted lévők számára. Ez az emberek természetes hajlamán keresztül történik, hogy utánozzák a körülöttük lévő emberek arckifejezéseit. Amikor mosolyogsz, és valakivel találkozol, ő is „megpróbálja” lemásolni arckifejezésed, ami az ösztönös kapcsolatfelvételi módból adódik. A kifejezés utánozására való képességünk miatt ugyanazokat az érzéseket érezhetjük, amelyek minket körülvesznek, ez pedig jobb társadalmi interakcióhoz vezet. 

 

Ha mindez nem elegendő ahhoz, hogy egy kis mosolyt varázsolj az arcodra, akkor azt is hozzátennénk, hogy a mosoly vonzóbbá tesz téged. 

 

Nem érzed mosolyod azonban túl magabiztosnak fogaid esztétikája miatt? Akkor keresd fel a Rosental Fogászati Központot, ahol nem csak szép, de egészséges mosolyt varázsolnak majd számodra. Kérj időpontot rendelőjükbe az alábbi linkre kattintva: fogászat Budapest.Legfrissebb cikkek


Nem mindegy, hogy milyen gabonaféléket eszel!
A gabonafélék az emberiség egyik alapvető táplálékforrása, számos kultúrában és étrendben kiemelt szerepet töltenek be. Ezek a növények széles körben elterjedtek és sokoldalúan felhasználhatóak, legyen szó péksüteményekről, tésztákról, rizsről vagy teljes kiőrlésű kenyérről. Azonban nem mindegy, hogy milyen típusú gabonaféléket fogyasztunk, mivel mindegyikük más és más tápértéket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
5 tanács kis esküvők szervezéséhez, így lesz nagyon idilli és bensőséges
A kis esküvők népszerűsége az utóbbi években egyre nőtt, hiszen sok pár szeretné, ha a nagy napjuk valóban személyes és meghitt lenne. Egy kisebb létszámú esküvő lehetőséget ad arra, hogy minden egyes vendég fontos szerepet kapjon az eseményen, és hogy a nap igazán rólunk szóljon. Íme 5 tanács, amely segít abban, hogy a kis esküvőtök idilli és bensőséges legyen.
Esküvői torta a nyári nagy melegben - Így marad estig tökéletes!
A nyári esküvők varázsa elbűvölő, de a forróság komoly kihívást jelenthet az esküvői torta frissességének megőrzésében. Így maradhat tortád estig tökéletes!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!