Miért érdemes télen ellátogatni a Budai Várba?

Főoldal > Miért érdemes télen ellátogatni a Budai Várba?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes télen ellátogatni a Budai Várba?


2020/12/30
Puskás Rékka

A magyar főváros fölött magasodó fellegvár, a Budai Vár minden évszakban remek kirándulócélpont. Minden évszakban más arcát mutatja, más hangulatot áraszt. Ebből fakadóan mindig más teszi kihagyhatatlan állomássá Budapest legszebb helyeinek felkeresése során. Ebben a cikkben megmutatom, miért érdemes felmenni a Várnegyedbe télen!

Miért érdemes télen is felmenni a Várba?

A panoráma

 

A fellegvárat megmászva egészen elképesztő panoráma tárul elénk, évszaktól függően. Egészen elképesztően messzire el lehet látni, a főváros apró játékkocka-házainak tömege fölött. És ez a látvány különösen szép télen, amikor hó borítja a várost. Tiszta idő esetén szinte egész Pestet belátni, a hófödte főváros látványa pedig egészen festői. 

A városrész

 

A Budai Vár a Várnegyedben található, a főváros eme negyede pedig egészen egyedi hangulattal rendelkezik. A szép építésű házak és homlokzatok a múltat idézik, akárcsak a macskaköves utcák, melyek kanyarognak fel a hegyre, és találkoznak a Vár előtt. A városnak ez az egyik leggondozottabb, leginkább rendben tartott része. Télen pedig még takarosabbá válik minden, érdemes ilyenkor tenni egy sétát a Várnegyedben – a hóval borított házikók úgy festenek, mint a hógömbökben lévő apró világok házacskái.

 

A fények

 

Különösen igaz a decemberre, de gyakran tovább is fent hagyják az égősorokat, hangulatosabbá varázsolva a rideg téli estéket. A karácsonyi dekoráció részeként rengeteg izzó kerül fel az oszlopokra, fákra, az adventi időszak elmúltával pedig ezeknek egy része gyakran kint marad. Érdemes egyszer sötétedés után felsétálni a Várba, a fényes égők szegélyezte macskaköves utcákon.

 

Éttermek

 

A Várnegyedben többek közt számos étterem is található. Ezek közül kiemelkedik a Zsidai Csoport étterme, hozzájuk tartozik a legjobb étterem Budai Vár szerte. Minden évszakban jó döntés betérni ide egy finom ebédre, vagy épp kiadós vacsorára. A remek étkek mellett pedig alkalom nyílik belekóstolni abba a különleges életérzésbe, ami körüllengi ezt a régiót.

 

A mozgás jókedvet hoz

 

Ha mozgunk, dolgoztatjuk az izmainkat, akkor egy olyan fáradság lesz rajtunk úrrá, melyet egyfajta boldog, elégedett fáradságként lehet leginkább leírni. Épp ezért télen remek mód a kimozdulásra megmászni a lépcsőket a Várnegyedbe, A Budai Vár nevezetességei és a panoráma megtekintése után pedig különösen jól fog esni egy forrócsokoládé egy közeli vendéglátóhelyen.
Amiről tudnod kell Érdekességek NaprakészLegfrissebb cikkek


2021-ben is fontosak a csapatépítő tréningek!
Az elmúlt években egyre több cégvezető jött rá, hogy mekkora fontossággal bírnak a csapatépítő tréningek. 2020-ban a koronavírus mindent feje tetejére állított, többek között a munkavégzés hogyanját is. De egy dolog maradt a régi, a hatékony csapatmunka még mindig elengedhetetlen. A hatékony csapatmunkához pedig kell egy jó csapat, amihez pedig csapatépítő tréningek!
Kikapcsolódás a hosszú hétvégére
Hamarosan itt a húsvét, és idén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az ünnepnek köszönhetően négynapos hétvége áll rendelkezésünkre. Használjatok ki ezt az alkalmat, és utazzatok el egy kis kényeztető kikapcsolódásra, feltöltődésre! És hogy hova? Ebben a cikkben egy szuper helyet mutatok be, ami tökéletes egy ilyen hétvégéhez!
Hogyan őrizd meg a szépségedet egy életen át?
A szépség örök, ahogy a mondás tartja, de azért lehet tenni egyet s mást annak érdekében, hogy a szépséged egész életeden át tündököljön. Ehhez pedig nem is kell túl sok mindent, csupán néhány egyszerű dologra kell odafigyelned!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!