Így válassz világítást a konyhaszigethez

Főoldal > 5 tipp, aminek segítségével sikeresen kiválaszthatod a konyhasziget megvilágítását

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp, aminek segítségével sikeresen kiválaszthatod a konyhasziget megvilágítását


2022/07/13
ZH

A konyhasziget megvilágításának kiválasztása igényes feladat. Biztosítaniuk kell a biztonságos és pontos előkészítéshez és főzéshez szükséges megvilágítást, valamint megfelelő légkört kell teremteniük a nyugodt étkezéshez. Inspirációk a konyhasziget megvilágítására!

konyhasziget fényei

Konyhasziget megvilágítása


A konyhasziget megvilágításának kettős szerepe van, ami különösen kritikus egy konyhasziget esetében, amelyet előkészületi és étkezőhelyiségként is használnak – és ez csak a praktikum. Az esztétika egy teljesen más történet. Ezért megkértünk néhány kiváló világítási szakértőt, hogy mutassák be a kulcsfontosságú trükköket a szigeti függelékek sikeres kiválasztásához.

 Tippek a konyhasziget megvilágítására


A sziget feletti függőlámpák átalakítják a teret, ahogy Chris Jordan, a Christopher Wray ügyvezető igazgatója magyarázza: „A függőlámpák egy sor stílust adnak egy tipikusan nagyon funkcionális szobához.” Az emberek hajlamosak egy sziget körül mozogni, mivel az általában a konyha közepén van, és ezért természetesen társasági terület is.” – mondja Chris.


Érdemes megjegyezni, hogy a konyhasziget lámpái ügyes vizuális trükköt hajtanak végre a magas mennyezetű, nagy konyhákban is. „Egy magas mennyezettel rendelkező konyhában vizuálisan csökkentheted a méretarányt azáltal, hogy alacsonyan függő modern függesztékek (modern pendant lights) felhelyezését biztosítod a sziget fölé. Ez egy nyitott terű konyhában is segíthet a tér körülhatárolásában” – mondják a John Cullen Lighting szakértői, akik azt is javasolják, hogy helyezzenek be lámpákat a függesztők közé, hogy jó világítás legyen az alatta lévő munkafelületen.
De ha a függőlámpák munkafényként funkcionálnak az ételek elkészítéséhez, és megfelelő légkört teremtenek az étkezéshez, három tényező döntő jelentőségű.

 

Ez alapján dönts a megvilágításról a konyhaszigetnél


Az első a lámpák magassága, amelyet egyedileg kell meghatározni. „Gondoskodnod kell arról, hogy ne takarják el teljesen a kilátást a konyhára, ne jelentsenek veszélyt a magasabb emberek számára, és ne világítsanak közvetlenül a szembe, amikor a szigeten dolgozunk vagy annál ülünk” – mondja Chris.
Másrészt, ha a megfelelő szintre vannak felakasztva, tökéletes mennyiségű világítást biztosítanak, ha a szigeten vacsorázunk vagy dolgozunk. A függőlámpáknak körülbelül fél méterre kell lógniuk a konyhasziget tetejétől, és körülbelül méternyi távolságra kell lenniük egymástól.


A második kritikus elem a lámpák mérete. „Győződj meg arról, hogy a függő lámpák mérete arányos a szoba méretével” – tanácsolja Chris Jordan. „Ha a szerelvények túl kicsinek tűnnek, elveszhetnek; ha túl nagyok, az elboríthatja a szobát.


A harmadik figyelembe veendő elem a lámpák száma. "A páratlan számok használata kiegyensúlyozott megjelenést hozhat létre" - mondják a Pooky szakértői. "A lámpák mesésen néznek ki egy sziget felett, fürtökben vagy három-ötös sorban elhelyezve."


A negyedik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a lámpák irányíthatósága. Ez jelenthet olyan függesztékeket, amelyek hangulatának megfelelően emelhetők és süllyeszthetők, de praktikusabb a lámpák hőmérsékletének szabályozása.


És az ötödik elem? A fény melegsége – és ezt mind a lámpák árnyalatainak színe, mind az izzók által kibocsátott fény hőmérséklete befolyásolhatja. És ahogy Chris Jordan levonja a következtetést, „a meleg fény megfelelő egy ilyen rendszerben”.
 
Inspiráció, kreatív OtthonLegfrissebb cikkek


8 rutin, amit be kéne vezetned a mindennapjaidba az egészséges fogakért!
Az egészséges fogak és íny fontosak az általános jólétünk és önbizalmunk szempontjából. Azonban gyakran elfeledkezünk róluk a mindennapi rohanásban. Ha szeretnéd megőrizni fogaid egészségét hosszú távon, itt van néhány egyszerű, de hatékony rutin, amit be kellene vezetned a mindennapjaidba.
Titkos gardrób a hálóból? Így alakíthatod ki!
Te is vágyódsz egy praktikus és stílusos tárolótérre? Akkor kövesd velünk ebben a cikkben a lépéseket, hogyan varázsolhatsz egyedi gardróbot a hálószobádban!
5 dolog, amit mindenképpen szem előtt kell tartanod az esküvő megtervezésekor
Tudjuk, mit érzel. Igent mondtál, és most nem is tudod, hol kezdd. Minden esküvő különleges a maga módján, de néha útmutatásra van szükségünk, hogy tökéletes legyen. Íme 5 fontos dolog, amit szem előtt kell tartanod az esküvőd megtervezésekor.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!