Kényeztet és ápol

Főoldal > Kényeztet és ápol

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kényeztet és ápol


2020/09/30
Puskás Rékka

A legtöbb wellness és spa szolgáltatásai között megtalálni a sóterápiás szobát, a gőzfürdőt, a szaunát, vagy a fényterápiás szobát. De ezek mitől is olyan jók? Melyik szoba vajon milyen hatást gyakorol a szervezetre és a testre?  Ebből a cikkből megtudhatod, ezek a kezelések milyen módon hatnak rád!

Egyes terápiák, mint a szauna, jó hatással vannak ránk

Sóterápiás szobák

 

Manapság nem ritka az embereknél a kimerültség, a lehangoltság, de a szennyezett levegő következtében egyre gyakrabban alakulnak ki allergiák és légzőszervi megbetegedések is. Ezekre pedig jó megoldás a sóterápia.  

A számtalan elektromos eszköz, a légszennyezés és még jónéhány dolog hozzájárult ahhoz, hogy levegő elektromos részecskéinek egyensúlya nem optimális, a pozitív töltésű részecskék fölényben vannak. A sóterápia során a levegőben lévő kristálysók negatív töltésű ionjai megkötik a pozitívokat. 

 

Maga a sószoba egy sima, kényelmes szoba néhány bútorral, és itt-ott van elhelyezve néhány leggyakrabban a Himalájából származó kristálysó tégla. Korlátlanul lehet itt tartózkodni, ez ideális esetben 45-50 perc.

 

Gőzfürdő

 

A gőzfürdő során egy meleg kabinban kell ülni, ahol általában egy hideg vizes zuhany is megtalálható a túlhevülés ellen. A gőzben való tartózkodásnak több jótékony hatása is van. Javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást és a stresszt is, tisztítja a légutakat, bemelegíti az ízületeket és még kalóriákat is éget. 

 

De a gőzfürdő a bőrre is pozitívan hat, ugyanis a melegtől javul a bőr vérellátása, kitágulnak a pórusok és megtisztul a bőr. Száraz és kirepedezett bőr kezelésére is nagyon jó megoldás.

 

Szauna

 

A szauna kicsit hasonlít a gőzfürdőhöz, de jelentősen kisebb a páratartalom és magasabb a hőmérséklet. Ha rendesen csinálják, a helyes szauna használat a következő: a forróságban töltött perceket követi egy merülés a hideg vízben. Ez a sokkterápia számos folyamatot beindít a szervezetben, mint a vérkeringés és az anyagcsere folyamatok. 

 

Emellett trenírozza az ereket, a kötőszövetek pedig rugalmasabbá válnak, ezáltal feszesebb lesz a bőr. A rendszeres szauna használat kiváló immunerősítő, ráadásul még örömet is okoz, mert a hőségben fokozódik a szervezetünkben az endorfin-termelés.

 

Fény- és színterápia

 

A fényterápia lényege, hogy különböző lámpákkal gyógyítják az egyes testrészeket, problémákat. Szinte mindenfajta fájdalomra és betegségre pozitívan hat, nehéz lenne mindet felsorolni. A különböző lámpák képesek csökkenteni a fájdalmat és a tüneteket. Ezt lehet még színekkel is kombinálni, mely tovább fokozza a hatékonyságot. Remek immunrendszer erősítő, de az allergiás tünetek, vagy épp a cukorbetegség tüneteinek enyhítésre is alkalmas.
Amiről tudnod kell Egészség OtthonLegfrissebb cikkek


Ezek a tárgyak nem hiányozhatnak a nappaliból
A nappali a ház központi része, így a lehető legkényelmesebbé és komfortosabbá kell tennünk. Melyek azok a tárgyak, amelyek egyszerűen nem hiányozhatnak a nappaliból?
Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!
A fogorvostól való félelem számos ember számára ismerős érzés. Igazán senki nem szeret odajárni, de egyesek annyira rettegnek, hogy szinte pánikrohamot is kapnak, már csak a fogászat gondolatától is. Ez sok esetben még gyerekkorból ered, ezért, ha azt szeretnéd, hogy gyermeked ne féljen a fogorvostól, időben kezd el szoktatni hozzá.
Mi kell egy jó születésnapi bulihoz?
A születésnapja minden ember számára különleges nap, és vannak egyes számok, melyeket még nagyobb banzájjal szokás megünnepelni. De mi kell egy igazán emlékezetes születésnapi bulihoz? Van néhány tippem, amivel a tökéletes parti garantált!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!