Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!

Főoldal > Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!


2020/11/22
Puskás Rékka

A fogorvostól való félelem számos ember számára ismerős érzés. Igazán senki nem szeret odajárni, de egyesek annyira rettegnek, hogy szinte pánikrohamot is kapnak, már csak a fogászat gondolatától is. Ez sok esetben még gyerekkorból ered, ezért, ha azt szeretnéd, hogy gyermeked ne féljen a fogorvostól, időben kezd el szoktatni hozzá.

Ha ügyesen csinálod, a gyerek nem fog félni a fogorvostól!

Vidd magaddal

 

Az első lépés afelé, hogy gyermekedben ne alakuljon ki a későbbiekben fóbia a fogászati rendelőtől, az az, hogy már pici korában is magaddal viszed, amikor neked kell menni. Így megszokja a környezetet, a hangokat, szagokat, méghozzá anélkül, hogy hozzá bárki is nyúlna. Ez azért jó, mert így még tudat alatt sem fogja összekapcsolni a rendelőben tapasztalt benyomásokat kellemetlen beavatkozásokkal. 

Ha látja, hogy nem történik veled semmi félelmetes, nem fáj a beavatkozás, akkor ezt az információt fogja elraktározni a fejében.
Ismerkedjen meg az orvossal

 

Akár a te orvosodról, akár az ő jövőbeni orvosáról legyen szó, feltétlenül ismerkedjenek meg. A legjobb, ha ezt olyankor teszik, amikor a fogorvosnak nem kell semmilyen beavatkozás miatt a szájába nyúlnia. Csak beszélgetnek, ismerkednek, esetleg a fogász megmutatja az eszközöket, amikkel dolgozik.

 

Ahhoz, hogy ne féljen a fogorvostól, először azt kell elérni, hogy kedvelje a fogász személyét, ami csak ilyen módon lehetséges. Ha egyből kezeléseket is végeznek rajta, a sok ismeretlen tényező, az erős fény, a steril környezet és a szúrós fertőtlenítő szag csak rásegít a félelemérzetére, és sok esetben ez a traumatikus élmény határozza meg a felnőttkori viszonyulását is a fogászathoz.

 

Járjon rendszeres kontrollra

 

Amikor már vannak fogacskái, érdemes elkezdeni fogorvoshoz járni a gyerekkel. Az ismerkedésen túl az is jó, ha hamar megszokja, hogy bizony időről-időre vissza kell térnie ide. Amennyiben sikeres volt az elején a közös hang megtalálása, ez nem fog gondot okozni.

 

Sok a gyermekfogászat Budapesten, érdemes időt szánni arra, hogy a gyermeknek valóban a legjobb orvost találjátok meg. Ez a doktor személyiségéből, a rendelő felszereltségéből, illetve a szolgáltatások árából tevődik össze, ezek alapján szoktak a szülők választani.
Amiről tudnod kell Egészség ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Összefüggés a fogak elvesztése és a vesebetegség között
Egy, a 'Journal of Periodontology' című szaklapban megjelent cikk szerint a felnőttkori fogvesztés növelheti a krónikus vesebetegségek (CKD) kialakulásának esélyeit.
Hova utazzunk ősszel?
Vége van a nyárnak, de te úgy érzd, hogy még nem utaztál eleget? Az évnek ebben a szakaszában sem tudsz otthon ülni? Nincs ezzel semmi baj! Ősszel is számtalan lehetőség várja a kíváncsi kalandorokat! Merre érdemes ősszel indulni? Mutatunk nagyon jó desztinációkat!
Csodáld az ősz színeit kerted kényelméből!
Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kertesházban élik mindennapjaikat, akkor már-már természetes, hogy a nyár és a meleg napok beálltával életünk színterei elkezdtek a lakáson kívülre terjeszkedni. Legyen szó hétvégi grillezésekről, medencepartikról, vagy csak egyszerűen egy a teraszon elköltött ebédről – a nyár mindehhez megfelelő időt és teret kínált.  Na de ha beköszönt az ősz aranyló színeivel és hűvösebb szellőivel az azt jelenti, hogy mindenképp csak az ablakból figyelhetjük tovább a friss levegőjű külvilágot? Korántsem! Most mutatunk néhány lehetőséget, amely lehetőséget nyújt az őszi szabadtéri pihenésre!  
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!