Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!

Főoldal > Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így érd el, hogy a gyermeked ne féljen a fogorvostól!


2020/11/22
Puskás Rékka

A fogorvostól való félelem számos ember számára ismerős érzés. Igazán senki nem szeret odajárni, de egyesek annyira rettegnek, hogy szinte pánikrohamot is kapnak, már csak a fogászat gondolatától is. Ez sok esetben még gyerekkorból ered, ezért, ha azt szeretnéd, hogy gyermeked ne féljen a fogorvostól, időben kezd el szoktatni hozzá.

Ha ügyesen csinálod, a gyerek nem fog félni a fogorvostól!

Vidd magaddal

 

Az első lépés afelé, hogy gyermekedben ne alakuljon ki a későbbiekben fóbia a fogászati rendelőtől, az az, hogy már pici korában is magaddal viszed, amikor neked kell menni. Így megszokja a környezetet, a hangokat, szagokat, méghozzá anélkül, hogy hozzá bárki is nyúlna. Ez azért jó, mert így még tudat alatt sem fogja összekapcsolni a rendelőben tapasztalt benyomásokat kellemetlen beavatkozásokkal. 

Ha látja, hogy nem történik veled semmi félelmetes, nem fáj a beavatkozás, akkor ezt az információt fogja elraktározni a fejében.
Ismerkedjen meg az orvossal

 

Akár a te orvosodról, akár az ő jövőbeni orvosáról legyen szó, feltétlenül ismerkedjenek meg. A legjobb, ha ezt olyankor teszik, amikor a fogorvosnak nem kell semmilyen beavatkozás miatt a szájába nyúlnia. Csak beszélgetnek, ismerkednek, esetleg a fogász megmutatja az eszközöket, amikkel dolgozik.

 

Ahhoz, hogy ne féljen a fogorvostól, először azt kell elérni, hogy kedvelje a fogász személyét, ami csak ilyen módon lehetséges. Ha egyből kezeléseket is végeznek rajta, a sok ismeretlen tényező, az erős fény, a steril környezet és a szúrós fertőtlenítő szag csak rásegít a félelemérzetére, és sok esetben ez a traumatikus élmény határozza meg a felnőttkori viszonyulását is a fogászathoz.

 

Járjon rendszeres kontrollra

 

Amikor már vannak fogacskái, érdemes elkezdeni fogorvoshoz járni a gyerekkel. Az ismerkedésen túl az is jó, ha hamar megszokja, hogy bizony időről-időre vissza kell térnie ide. Amennyiben sikeres volt az elején a közös hang megtalálása, ez nem fog gondot okozni.

 

Sok a gyermekfogászat Budapesten, érdemes időt szánni arra, hogy a gyermeknek valóban a legjobb orvost találjátok meg. Ez a doktor személyiségéből, a rendelő felszereltségéből, illetve a szolgáltatások árából tevődik össze, ezek alapján szoktak a szülők választani.
Amiről tudnod kell Egészség ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Miért érdemes télen ellátogatni a Budai Várba?
A magyar főváros fölött magasodó fellegvár, a Budai Vár minden évszakban remek kirándulócélpont. Minden évszakban más arcát mutatja, más hangulatot áraszt. Ebből fakadóan mindig más teszi kihagyhatatlan állomássá Budapest legszebb helyeinek felkeresése során. Ebben a cikkben megmutatom, miért érdemes felmenni a Várnegyedbe télen!
4 nem mindennapi ajándékötlet
Közelednek az ünnepek, ilyenkor sokak számára okoz nehézséget, hogy milyen ajándékkal is lepje meg szeretteit. Vannak, akik a kézzel készített ajándékokat preferálják, mások inkább valami jelentőset szeretnek ilyenkor adni. Ebben a cikkben mutatok négy ajándékötletet, amelyek garantáltan sikert aratnak!
Mivel növelheted komfortérzeted otthonodban? Ezek a kellékek elengedhetetlenek
Az otthon az a hely, ahol végre megnyugodhatunk és jól érezhetjük magunkat. Azonban vannak olyan eszközök otthon, amelyek elengedhetetlenek komfortérzetünk miatt.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!