Az egészséges fogak érdekében ezt kell tennünk!

Főoldal > Mire figyeljünk az egészséges fogak érdekében?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mire figyeljünk az egészséges fogak érdekében?


2020/06/23
SzSz

A helyes szájhigiénia elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink egészségesek és esztétikusak legyenek. Éppen emiatt nem árt odafigyelni a mindennapos szájhigiéniára.

Az egészséges fogak érdekében ezt kell tennünk!

Helyes fogmosási technika

Bár sokan csak úgy vannak vele, hogy a fogainkat ugyan mindennap meg kell mosni, mindegy, hogyan tesszük. Ez azonban nem így van, hiszen ahhoz, hogy megfelelően megtisztítsuk fogainkat többre van szükség. A fogmosási technika nagyon fontos, hogy a fogakról és az ínyről eltávolítsuk a baktériumokat, szennyeződéseket. Az ételmaradékok és a baktériumok árthatnak fogainknak, hiszen idővel fogkő alakul ki belőlük, amely pedig számos fogászati probléma alapja. Tehát a fogmosás helyes technikája, ha körkörösen végezzük, ezzel biztosítva minden lepedék és szennyeződés eltávolítását. 

 Fogselyem 

Nagyon fontos használni fogselymet vagy fogköztisztítókefét a mindennapos fogápolás során. Miért? Mert a fogmosás nem elég ahhoz, hogy a kisebb résekből, fogak közötti részekből eltávolítsuk az ételmaradékokat, lepedékeket. A fogselyemmel azonban segíthetünk ezen, hiszen olyan helyekre is befér, ahová a fogkefe sörtéi nem. Tehát fontos, hogy mindig fogmosás előtt fogselymezzünk, ezzel növelve fogaink és ínyünk egészségét, illetve csökkentve a fogkő képződésének esélyét. 

 

Szájvíz 

Az egészséges fogak és a megfelelő szájhigiénia érdekében a szájvízre is szükség van. A szennyeződések, ételmaradékok nem csak a fogakon és a fogak között telepednek le vagy bújnak meg, hanem az egész szájban. A szájvíz pedig segít semlegesíteni minden baktériumot a száj egészében, így szintén hozzájárulhatunk fogaink épségének fenntartásához. A szájvíz emellett segít csillapítani a rossz leheletet és az esetleges gyulladások kialakulását. 

 

Rendszeres fogorvosi szűrés

Az otthoni szájhigiénia mellett nagyon fontos, hogy legalább évente két alkalommal ellátogassunk fogorvosunkhoz. Miért szükséges? Mert csak a fogorvos képes olyan alaposan megtisztítani fogainkat, amellyel egészségük minél tovább fenntarthatók. A fogorvos leszedi a felhalmozódott fogkövet a fogakról, amivel hozzájárulhatunk az így egészségéhez, mivel a fogkő az ínybetegségek egyik kiváltó oka általában. A rendszeres fogorvosi szűrés és dentálhigiénés kezelés mellett pedig a fogszuvasodás is elkerülhető és szinte minden fogászati betegség, amely a megfelelő szájhigiénia hiányából fakad. 

Ha szeretné fogai egészségét fenntartani, és egy alapos dentálhigiénés kezelésnek is eljött az ideje, akkor kérjen időpontot a Lévai Dental fogorvosaihoz: fogkő eltávolítás!Legfrissebb cikkek


A 3 legjobb játék csapatépítőkre
Csapatépítő szervezésén gondolkodtok? Nagyon helyes, egy kis csapat összekovácsolás mindig jól jön, még a járvány alatt is nagyon fontos! Szeretnétek néhány olyan izgalmas játékot, ami amellett, hogy nagyon élvezetes, még a csapatmunka hatékonyságát is segíti? Most hoztunk nektek 3 ilyet, nézzük is mik ezek!
3 dolog, ami befolyásolhatja a magabiztosságod
Az ember magabiztossága mások számára rendkívül lenyűgözően tud hatni és számos embert levehetsz a lábáról. Azonban van pár dolog, ami nagyban bafolyásolhatja magabiztosságodat!
3 szuper őszi programötlet a szabadban 2020
Hamarosan érkezik az ősz, az időszak, amikor a nyári jó időből még marad egy kicsi, a természet csodálatos, és minden tökéletes ahhoz, hogy kicsit élvezzük a kinti jó időt, és kint szervezzünk programokat. Persze a legjobb, ha valami izgalmas programot is találunk ki az őszi napokra, mutatunk is 3 jó ötletet. Használjátok ki ti is a jó időt, amíg tart!
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!