3 tipp, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzést

Főoldal > 3 tipp, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzést

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 tipp, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzést


2020/10/01
VN

Manapság már mindent otthon csinálunk, otthonról nagybevásárlunk, otthonról dolgozunk, otthonról tanulunk, és otthonról edzünk is. Van, aki a felgyorsult életformája miatt, van, aki lehetőségei miatt, van, aki a kényelem miatt, és vannak, akik a koronavírus miatt. Otthonról is lehet edzeni hatékonyan, ehhez nem fér kétség, adunk is hozzá néhány tippet!

Hatékony otthoni edzés tippek

#1: Használj kézisúlyzót!

A konditermekben könnyű dolgunk van, ott vannak a súlyok, a gépek, minden adott, na de otthon? Az edzőtermi edzéseket nem pótolja, ha otthon saját testsúlyos gyakorlatokat végzel, hamar megfogod érezni a súlyok hatását. Mi a megoldás? Kézisúlyzó vásárlása!

 #2: Módosítsd a gyakorlatok sorrendjét

Viszonylag korlátozott azon feladatok száma, amiket otthon, kis helyen, különösebb nagyobb eszközigény nélkül is biztonságosan, és kényelmesen el lehet végezni, de változatosabbá teheted az edzéseket azzal, ha variálod a gyakorlatok sorrendjét, ezzel nemcsak kevésbé lesz egyhangú az edzés, de a hatékonyságot is növelni tudod. Tegyük fel, hogy a fekvőtámaszt eddig az összes mellgyakorlat után tetted be, mert ezzel még maxra tudtad fárasztani az izmot. Tedd be a fekve nyomás elé, mint előfárasztó gyakorlat.

 

#3: Rövid pihenők, intenzív edzések

Az otthoni edzések alkalmával hajlamosak vagyunk nagyobb pihenőket közbe iktatni, azonban ezek egyáltalán nem tesznek jót az edzés hatékonysága szempontjából. Egy 30-40 perces edzést akár pihenő nélkül is le lehet nyomni. Ha mégis kell pihenő, akkor érdemes minél rövidebbre venni, mert ezzel is tudod növelni az edzések intenzitását. Inkább növeld helyette az edzés intenzitását azzal, hogy növeled az ismétlésszámokat! 
 
Egészség OtthonLegfrissebb cikkek


Esküvői torta a nyári nagy melegben - Így marad estig tökéletes!
A nyári esküvők varázsa elbűvölő, de a forróság komoly kihívást jelenthet az esküvői torta frissességének megőrzésében. Így maradhat tortád estig tökéletes!
5 fogászati eljárás, amire azt hiszik drága, de nem az
A modern fogászati kezelések ma már sokkal elérhetőbbek, mint azt sokan gondolnák. A technológiai fejlődésnek köszönhetően számos olyan eljárás érhető el, amelyek nemcsak hatékonyak és biztonságosak, de ár-érték arányban is kiválóak. Ebben a cikkben 5 olyan fogászati eljárást mutatunk be, amelyeket gyakran drágának hisznek, pedig valójában megfizethetőek.
Hogyan állapítható meg egy arckrém összetétele?
Az arckrémek összetételének meghatározása kulcsfontosságú a termékek hatékonyságának és biztonságosságának értékelésében, és a folyadékkromatográfiai eljárás egy hatékony módszer ezen összetevők azonosítására és mennyiségi meghatározására.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!