3 tipp, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzést

Főoldal > 3 tipp, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzést

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 tipp, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzést


2020/10/01
VN

Manapság már mindent otthon csinálunk, otthonról nagybevásárlunk, otthonról dolgozunk, otthonról tanulunk, és otthonról edzünk is. Van, aki a felgyorsult életformája miatt, van, aki lehetőségei miatt, van, aki a kényelem miatt, és vannak, akik a koronavírus miatt. Otthonról is lehet edzeni hatékonyan, ehhez nem fér kétség, adunk is hozzá néhány tippet!

Hatékony otthoni edzés tippek

#1: Használj kézisúlyzót!

A konditermekben könnyű dolgunk van, ott vannak a súlyok, a gépek, minden adott, na de otthon? Az edzőtermi edzéseket nem pótolja, ha otthon saját testsúlyos gyakorlatokat végzel, hamar megfogod érezni a súlyok hatását. Mi a megoldás? Kézisúlyzó vásárlása!

 #2: Módosítsd a gyakorlatok sorrendjét

Viszonylag korlátozott azon feladatok száma, amiket otthon, kis helyen, különösebb nagyobb eszközigény nélkül is biztonságosan, és kényelmesen el lehet végezni, de változatosabbá teheted az edzéseket azzal, ha variálod a gyakorlatok sorrendjét, ezzel nemcsak kevésbé lesz egyhangú az edzés, de a hatékonyságot is növelni tudod. Tegyük fel, hogy a fekvőtámaszt eddig az összes mellgyakorlat után tetted be, mert ezzel még maxra tudtad fárasztani az izmot. Tedd be a fekve nyomás elé, mint előfárasztó gyakorlat.

 

#3: Rövid pihenők, intenzív edzések

Az otthoni edzések alkalmával hajlamosak vagyunk nagyobb pihenőket közbe iktatni, azonban ezek egyáltalán nem tesznek jót az edzés hatékonysága szempontjából. Egy 30-40 perces edzést akár pihenő nélkül is le lehet nyomni. Ha mégis kell pihenő, akkor érdemes minél rövidebbre venni, mert ezzel is tudod növelni az edzések intenzitását. Inkább növeld helyette az edzés intenzitását azzal, hogy növeled az ismétlésszámokat! 
 
Egészség OtthonLegfrissebb cikkek


Összefüggés a fogak elvesztése és a vesebetegség között
Egy, a 'Journal of Periodontology' című szaklapban megjelent cikk szerint a felnőttkori fogvesztés növelheti a krónikus vesebetegségek (CKD) kialakulásának esélyeit.
Hova utazzunk ősszel?
Vége van a nyárnak, de te úgy érzd, hogy még nem utaztál eleget? Az évnek ebben a szakaszában sem tudsz otthon ülni? Nincs ezzel semmi baj! Ősszel is számtalan lehetőség várja a kíváncsi kalandorokat! Merre érdemes ősszel indulni? Mutatunk nagyon jó desztinációkat!
Csodáld az ősz színeit kerted kényelméből!
Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kertesházban élik mindennapjaikat, akkor már-már természetes, hogy a nyár és a meleg napok beálltával életünk színterei elkezdtek a lakáson kívülre terjeszkedni. Legyen szó hétvégi grillezésekről, medencepartikról, vagy csak egyszerűen egy a teraszon elköltött ebédről – a nyár mindehhez megfelelő időt és teret kínált.  Na de ha beköszönt az ősz aranyló színeivel és hűvösebb szellőivel az azt jelenti, hogy mindenképp csak az ablakból figyelhetjük tovább a friss levegőjű külvilágot? Korántsem! Most mutatunk néhány lehetőséget, amely lehetőséget nyújt az őszi szabadtéri pihenésre!  
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!