Foghúzás fájdalommentesen? Igen, lehetséges!

Főoldal > Nem kell félnie a foghúzástól!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nem kell félnie a foghúzástól!


2022/07/23
AN

Bárkinek az éltetében eljöhet az a pont, hogy egy fogát már nem lehet megmenteni és ki kell húzni. Sokan ilyenkor érthető módón idegesnek érezhetik magunkat.  De nem kell félni a foghúzástól, mostani cikkemben elmondom, hogy miért.

Foghúzástól való félelem

Foghúzás során aggódhat a fájdalom miatt vagy amiatt, hogy mi történik az eljárás során. Tartsa szem előtt a következőket ezzel a rutinszerű fogászati ​​eljárással kapcsolatban, beleértve azt is, hogy mire számíthat, és hogyan minimalizálják a kellemetlenségeket.

 Foghúzási folyamat

 A fogorvosok lehetőség szerint igyekszenek megmenti a sérült fogakat, de van, amikor ez már nem lehetséges. Ezekben az esetekben a fog kihúzását javasolják a fog súlyos károsodása vagy bomlása megelőzésére, illetve a fertőzések kockázatának csökkentése érdekében

A foghúzás lépései attól függnek, hogy egyszerű vagy műtéti eltávolításra van szükség. Egy egyszerű kihúzás magába foglalja a terület elzsibbadását, mielőtt meglazítaná az orvos a fogat és fogászati ​​csipesszel eltávolítja. Ezen eljárás során a fogorvosának általában nem kell vágásokat vagy bemetszéseket végeznie az ínyében.

Ha műtéti eltávolításra van szüksége, például ha egy fog még nem nőtt ki teljesen, akkor ez az eljárás egy kicsit bonyolultabb. A műtéti kihúzás során apró bemetszést végeznek az ínyben, hogy elérjék az érintett fogat és eltávolítsák azt. Meglehet az is, hogy egy  látogatás során több fogat is eltávolítanak. Például van, hogy egyszerre több bölcsességfogat távolítanak el.

 

Fájdalomcsillapítás a foghúzáshoz

A foghúzás biztonságos eljárás, minimális kockázattal. Fogorvosa mindent megtesz a fájdalom és a kellemetlen érzés minimalizálására érzéstelenítők alkalmazásával. Ha egyszerű kihúzásra van szüksége, fogorvosok helyi érzéstelenítőt használnak, amely elzsibbasztja a fogát körülvevő területet. Ez megakadályozza, hogy bármit is érezzen a fog eltávolítása közben.

Ha műtéti foghúzásra van szüksége, akkor fogászati ​​szedációra számíthat. A sebészi kihúzás hosszadalmasabb, mivel a fogorvosnak bemetszést kell végeznie az ínyében, hogy eltávolítsa a fogát. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a helyi érzéstelenítők nem elég erősek a fájdalom kezelésére. Az éber szedáció kellemes, félig öntudatos állapotba hozza Önt. Nem alszik, de nem is van teljesen tudatában annak, hogy mi történik körülötte. Miután a nyugtató elmúlik, előfordulhat, hogy nem is emlékszik, mi történt az eljárás során. Tehát ezzel az eljárással is fájdalommentes a foghúzás!

Ne feledje, hogy az érzéstelenítő vagy nyugtató hatása után valószínűleg kellemetlen érzései lesznek a foghúzás helyén. Ez a gyógyulási folyamat normális része és csak átmeneti és enyhe fájdalmat fog tapasztalni. Általában tudja enyhítheti ezeket a kellemetlen érzéseket enyhe fájdalomcsillapítókkal. A foghúzás utáni fájdalom és kellemetlen érzés néhány napig vagy akár néhány hétig is eltarthat, különösen a műtéti eltávolítás után.

 

Következtetés

Ha fél egy közelgő beavatkozástól vagy bármilyen okból szorong a fogorvoshoz járástól, jusson eszébe, hogy a foghúzás egy rutin műtét a fogorvosoknak, nagyon alacsony kockázati lehetőségekkel és az érzéstelenítőknek köszönhetően még fájdalommentes is. A Dentortho Fogászat szájsebészetén Budapesten segítségére lesznek a fogorvosok abban, hogy jobban érezze magát, ha foghúzásra kerülne sor vagy csak, hogy a sima fogászati kontrollra járás ne keltsen kellemetlen érzést Önben.
EgészségLegfrissebb cikkek


2024-ben is fontosak a csapatépítő tréningek!
Az elmúlt években egyre több cégvezető jött rá, hogy mekkora fontossággal bírnak a csapatépítő tréningek. 2020-ban a koronavírus mindent feje tetejére állított, többek között a munkavégzés hogyanját is. De egy dolog maradt a régi, a hatékony csapatmunka még mindig elengedhetetlen. A hatékony csapatmunkához pedig kell egy jó csapat, amihez pedig csapatépítő tréningek!
Így dobd fel a Nagy Napot: 5 kreatív esküvői játék ötlet
A Nagy Nap mindig egy különleges alkalom, nem csak a házasulandó pár számára, hanem a családtagok, barátok részére is. Szeretnéd még inkább feldobni, és emlékezetessé tenni a vendégsereg részére a nagy napotokat? Mutatunk néhány szuper esküvői játékötletet, amivel még akár átöltözős, pihenős időt is nyerhettek az est folyamán, mégsem fog senki unatkozni! Egy emlékezetes esküvőhöz nem is kell nagyon más, csak egy tökéletes lagzi helyszín Budapesten, és izgalmas programok, na meg persze TI!
5 tipp zsúrokhoz, ha gyermekednek télen van a születésnapja
Télen született kis családtagunk születésnapja kihívás elé állít minket, hiszen hideg van, és a kültéri lehetőségek korlátozottak. Azonban ne keseredjünk el, mert ebben a cikkben öt kreatív tippet találsz, hol szervezheted meg a téli születésnapi bulit.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!