Foghúzás után

Főoldal > Foghúzás után

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Foghúzás után


2021/11/15
SFV

Foghúzást, vagy bármilyen más foghiányt követően érdemes elgondolkodnunk hiányos fogazatunk pótlásán, ugyanis amellett, hogy esztétikailag kívánalmakat hagyhat maga után a foghiány, egyéb funkcionális károkat is okozhat. Lássuk, hogy mik ezek és mi a megoldás!

Fogpótlás implantátummal

Funkcionális problémák a foghiány következtében


Ha valamely fogunk eltávolításra kerül a helyéről, az többnyire rendellenes következmény. Ennek okán pedig megtörténhet, hogy fogazatunk nem képes betölteni a számára kijelölt funkciót. Ilyen foghiányból származó hátrány lehet például a rágási nehézség is, vagy a foghiány helyén fellépő csontsorvadás.


Hogyan pótolható egy fog a foghúzást követően?


Ha elveszítettük egy fogunkat, akkor a technika vívmányainak hála, ma már nem kell az egész hátralévő életünket hiányos fogsorral leélnünk, ugyanis a fogbeültetés megoldást kínál erre a problémára. A folyamat során egy csavart helyeznek az ínybe, amelyre majd az implantátum kerül, mely teljes egészében képes lesz betölteni az eredeti fog mind funkcionális, mind esztétikai szerepét. Ez annak köszönhető, hogy a fogászati implantátumok teljes egészében személyre szabottan készülnek el, így mind formailag, mind színben tökéletesen illeszkedik majd a fogazatodba.
Tipp: Ha elgondolkodtál az implantátumon, a fogbeültetés árakról a Lévai Dental oldalán ezen a linken tudsz tájékozódni.
Mi a teendő, ha már csontsorvadás lépett fel egy korábbi foghiány következtében?


Ha már régebb óta küzdesz foghiánnyal, akkor előfordulhat, hogy csontsorvadás állapota áll fenn. Ebben az esetben sem kell azonban megijedned, hiszen erre a problémára kínál megoldást a csontpótlás akkor is, ha az adott ponton már régóta csak a fogad hűlt helye áll. Bár ez némileg növeli az amúgy sem rövid idejű kezelés időtartamát, mégis hatékony megoldást kínál a problémára.
 
Egészség SzépségLegfrissebb cikkek


Érdekel a szállodaipar? Ilyen pozíciókban tudsz elhelyezkedni egy hotelben!
Az idegenforgalom és szállodaipar dinamikus és sokszínű terület, amely hatalmas lehetőségeket kínál a szakembereknek. Ha érdekel a vendéglátás, a vendégek kiszolgálása, és szeretsz olyan környezetben dolgozni, ahol minden nap más és más, akkor a szállodaiparban való karrier lehet a tökéletes választás számodra.
Hogyan szervezz születésnapi meglepetésbulit
Azt gondolod, hogy a szülinapi buli csak gyerekeknek való? Hogy kinőttük már abból a korból, amikor az ember ünnepeltként még színes szülinapi kalapot visel? Lehet, hogy már elmúltunk 18 évesek, de ez még nem jelenti azt is, hogy nem szeretnénk, ha egy nap csak rólunk szólna! Olvass tovább, összegyűjtöttük neked a leghasznosabb tudnivalókat egy meglepetésbuli szervezéséhez!
Milyen virág illik a menyasszonyi csokorba 2024-ben? - Mutatunk 10 elbűvölő választást!
Az esküvői csokor az egyik legfontosabb kiegészítője a menyasszonynak. A virágok nemcsak díszítik a ruhát, hanem kifejezik a személyiséget, stílust és a nagy nap hangulatát is.
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!