1. Sárgarépa karikák
A sárgarépa vékony karikákra szeletelve az egyik legfinomabb egészséges nassolnivalók egyike. Azon túl, hogy hidegen is tárolhatod és emiatt felfrissít a délutáni órákban, számtalan jótékony hatása van a szervezetedre. Magas A-vitamin és antioxidáns tartalmának köszönhetően egy csomó bőrproblémától megóv bennünket. Ásványi anyagai a szájüregben található káros baktériumok elpusztításában segédkeznek, de természetes fogkefeként is használhatod, mivel eltávolítja a fogak közül az ételmaradékokat és a fogkövet is leszedi. Tovább megyek, erősíti a fogínyt és a nyáltermelést, így segít kiegyenlíteni a szájüreg ph értékét, aminek mellékhatása, hogy csökkenti a lyukas fogak kialakulásának valószínűségét. Tulajdonképpen egy komplett fogorvosi számlát spórolhatunk meg ezzel az egészséges uzsonnával.
2. Mandula
A mandula az a dióféle ami nem csak rettentően finom, de neki a legmagasabb a rost, kalcium, E-vitamin, niacin és riboflavin tartalma. E-vitaminból annyira jó, hogy a napi bevitel 35%-át is fedezni tudja (20-25 szem), és magnézium tartalma is nagyon magas. Zsírjai jótékonyan hatnak a szívünkre, szabályozza a koleszterinszintet. Mindezek mellett a mandula véd a csontritkulástól, gyulladásgátló, erősíti az immunrendszert, segít a magas vérnyomás és cukorbetegség kezelésében, de a legjobb, hogy serkenti az agyi aktivitást. Ezért kifejezetten érdemes pár szemet bekapni ebből az egészséges nassolnivalóból délután, hogy a munkaidő végére is aktívak maradjunk.
3. Mogyoró
Ez is egy olyan szuper csonthéjas, ami a fogyni vágyók nagy barátja lehet, tekintve, hogy jó minőségben és nagy mennyiségben található benne protein. Mivel rost- és olajtartalmának köszönhetően segíti a bélmozgást, így a székrekedéssel küzdőknek is természetes gyógyír lehet ez az egészséges uzsonna a hétköznapokra. Szuper vértisztító hatása miatt cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, és rengeteg vitamin és ásványianyag található benne (B- és E-vitaminok, réz, magnézium, cink, kálium, mangán). Ha gyakran ropogtatjuk ezt az egészséges nassolnivalót, még a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is csökkenthetjük.