A catering egy angol eredetű szó, melynek jelentése tömeggellátás. Esetünkben egy olyan rendezvényszervező céget takar, melynek minden vendéglátás köré szerveződő feladatot el kell látnia. Minden alkalomhoz egyedi ötletet kell társítsanak, helyszínt kell találjanak, össze kell állítsák a megfelelő menüt, és ezután következhet az esemény teljes körű lebonyolítása.
Catering Budapesten – A tetőtől az ültetőkártyáig
Ezt a szolgáltatást magánszemélyek és cégek is egyaránt igénybe veszik. Egy ilyen esemény hatalmas PR eszköz lehet egy cégnél. Erősíti a kapcsolatokat, növeli dolgozói lojalitását, munkakedvét, sőt csapatépítő szerepe is van.
A jó catering azzal kell kezdődjön, hogy alaposan megismerjük az ügyfelet. Ismerni kell a cég profilját, céljait, és hogy kik lesznek a meghívottak. A rendezvényszervező feladata, hogy sajátjának érezze az esemény célját. Ennek a célnak megfelelően kell kiválasztani a helyszínt, és az ízlésvilágot is ehhez kell igazítani. Fokozatosan kell eljutni a legapróbb részletekig, mint a sótartó, vagy az ültetőkártya színe. Ha jól dolgoznak, az összhang tökéletes lesz. A vendégek már az érkezés után pozitív attitűddel tekintenek majd az estére, anélkül, hogy tudatosulna bennük, hogy ehhez köze van az ültető kártya színének.