Mi kell a babának? Mutatjuk a legfontosabb játékokat, amikre szüksége van egy babának!

Főoldal > Mi kell a babának? Mutatjuk a legfontosabb játékokat, amikre szüksége van egy babának!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi kell a babának? Mutatjuk a legfontosabb játékokat, amikre szüksége van egy babának!


2020/06/03

Milyen játékokat érdemes beszerezned kisbabádnak? Mutatjuk a legfontosabb készségfejlesztő játékötleteket kisbabáknak, amiknek helye van a babaszobában! 

Mi kell a babának? Mutatjuk a legfontosabb játékokat, amikre szüksége van egy babának!

Egy babának még nincs szüksége több ezer játékra, ám fontos, hogy a készségfejlesztést támogassuk már egészen csecsemőkortól kezdve. Ha babajáték vásárláson töröd a fejed, ITT mindent megtalálsz amire szükséged lehet! Alább pedig összefoglaltuk, hogy melyek a legnépszerűbb játékok kisbabák számára.

 #1 Rágókák, csörgők

A kisbaba szeret mindent megfogni, rázni, csörgetni – és persze mindent a szájáva is vesz, pláne akkor, ha már megkezdődött a fogzás időszaka. Éppen ezért egy babaszobában a baba játékai között mindig van helye a rágókáknak és a csörgőknek. A csörgők ezen felül kiválóan felkeltik a baba figyelmét – vidám színeikkel és a hanghatásokkal – ezért a mozgáskoordinációban is segítenek! 

 

#2 Játszószőnyegek

A játszószőnyegek kiváló alkalmat nyújtanak a babának arra, hogy kíváncsiságát kiélve nyújtózkodjon, utána nyúljön a lelógó játékoknak – ezzel pedig készségeit is fejleszti. 

 

#3 Nyunyi kendők

A kisbabák valamiért odáig vannak a csücskökért, a gyűrhető anyagokért – ezért a legtöbb kisbaba játéktárában kedvencei között találhatóak meg a különböző nyunyikendők. Ebből érdemes akár rögtön kettőt is venni, sok babának ugyanis ezek akkora kedvencek lesznek, hogy igen nehéz lehet az elválás – ha esetleg az eredeti kendő feladná a harcot. 

 

#4 Montesszori tornyok, építőkockák

Amikor a baba már stabilan ül, fogni képes – akkor megkezdődik az igazi játékok korszaka. Ekkorra érdemes beszerezni a klasszikus játékokat: montesszori tornyokat, építőkockákat, formabedobó játékokat és hasonlókat.

Ne legyenek túl nagy elvárásaid az első lépésekkor: teljesen természetes, hogy a kisbaba ilyenkor még nem képes várat építeni, se az Eiffel-torony kicsinyített mását – a kockákat még csak rakosgatja, dobálja majd, de szépen lassan fejlődik majd annyit, hogy konkrét alkotások is születnek. 

 

#5 Plüssök, babák

Kezdetben a szeparációs szorongás leküzdése érdekében, a késübbiekben pedig a különböző szerepjátékokhoz lesz fontos, hogy a gyerkőcnek legyenek ehhez eszközei. Kiváló lehetőséget nyújtanak a játékbabák (korai hónapokban BabySafe plüssből készült puha babák), vagy a plüssállatok is.

 

 Legfrissebb cikkek


5 érv a taposógép használata mellett
A taposógépek nagyon népszerű eszközöknek számítanak a konditermekben, de vajon tényleg megéri őket használni? Ennek jártunk utána, és össze is szedtünk 5 érvet, a taposógépek használta mellett.
Mire figyeljünk az egészséges fogak érdekében?
A helyes szájhigiénia elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink egészségesek és esztétikusak legyenek. Éppen emiatt nem árt odafigyelni a mindennapos szájhigiéniára.
Mi kell a babának? Mutatjuk a legfontosabb játékokat, amikre szüksége van egy babának!
Milyen játékokat érdemes beszerezned kisbabádnak? Mutatjuk a legfontosabb készségfejlesztő játékötleteket kisbabáknak, amiknek helye van a babaszobában! 
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. Tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitásait hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap!

Színes hírek inspirációként

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!