Aknés bőr kezelése bőrgyógyásszal

Főoldal > Aknés a bőröd? – menj bőrgyógyászhoz!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Aknés a bőröd? – menj bőrgyógyászhoz!


2022/08/19
NA

Az akné a kamaszok körében sokakat érint, de bármely életkorban előfordulhat nőknél és férfiaknál is egyaránt, és sokak életét keserítheti meg. Gyulladt, gennyes, piros pattanások jellemzik leginkább. Mutatjuk miért alakulhat ki, mik a jellemzői és mikkel lehet enyhíteni vagy elmulasztani ezt a bőrbetegséget!

Aknés bőr kezelése bőrgyógyásszal

Az akné kialakulásának okai

 

Kamaszkorban az androgén hormonok hatására aktívabbak lesznek a mirigyek és ezáltal a faggyútermelés is nő, ilyenkor pedig a faggyúmirigyek nyílásai eltömődhetnek. 
A nyílások elzáródhatnak, így elősegítik a mitesszerek, pattanások képződését, de gyulladást is előidőzhetnek a mirigybe befurakodó baktériumok. 
Az akné kialakulásában még szerepet játszhat az öröklődési hajlam is.

 Az akné tünetei látványosak

 

Általánosságban a pattanások serdülőkorban kezdődnek, de akár már 10 éves korban is kialakulhat és a 20-as évek elején magától el is múlnak. 
Az aknékat három csoportba lehet sorolni. Elsőként a legbarátságosabb csoport, amikor a mitesszerek száma alacsony, gyulladást nem tapasztalunk, vagy csak gyengén van jelen. A második csoportban már a gyulladt pattanások megjelennek, és néhol hólyag is kialakulhat és hegesedés veszélye is fennállhat. A harmadik – legsúlyosabb – csoport az, amikor szinte az összes pattanás gyulladásban van, fájdalmas a tapintásuk, és genny távozik belőlük nyomás hatására. 

 

Forduljunk bőrgyógyászához az aknéval 

 

Ha a második vagy harmadik csoportba tartozol, ne otthoni krémekkel vagy kozmetikussal gyógyítsd bőrödet, hanem mindenképpen menj bőrgyógyászhoz!
Mivel gyakori a betegség, ezért a bőrgyógyászok számára nem okozhat nagy gondot, főleg, ha magán helyre megyünk, ahol tényleg foglalkoznak velünk, ilyen a bőrgyógyászat Miskolcon a Népkerti Magánklinikán. 
Diagnosztizálja először bőrünket a szakember, majd kikérdezhet a életmódunkról, esetleg allergiákról, gyógyszerszedésről majd ezek után dönt bőrünk kezeléséről. Felírhat különféle krémet, illetve belsődleges gyógyítás céljából gyógyszert is.
 
EgészségLegfrissebb cikkek


Üzleti vacsora etikett: ezeket a szabályokat érdemes ismerned
Néhány éttermi etikett szimplán csak egyenlő a józan ésszel: nem beszélünk teli szájjal, nem mondunk durva vicceket étkezés közben, és köhögéskor mindig a szánk elé tesszük a kezünket. De vannak olyan viselkedési formák is, amiket nem biztos, hogy szüleink megtanítottak nekünk kiskorunkban, például, hogy kinek illik fizetni-e és hogyan?!
Ezt mindenképp tudnod kell a D-vitaminról!
 A D-vitamint szervezetünk saját maga állítja elő a napfény hatására. Emiatt a magyar lakosság D-vitamin-szintje tél végére már nagyon alacsony, mivel a zsírraktárak 2-3 hónap alatt teljesen kiürülhetnek pótlás nélkül. 
Színes hírek a világ minden tájáról

Izgalmas hírekre éhezel? Újdonságokra vágysz? Kicsit lazítani, inspirálódni jöttél? A Velünk.hu-n csupa olyan tanácsot és praktikát találhatsz, amelyeket beépíthetsz a mindennapokba és biztosan megtalálod, amit keresel!

Velünk

Tarts velünk! Légy mindig naprakész, ami a legújabb információkat illetti. A mindennapi életben fontos a jól informáltság mindentéren, tanulj, szórakozz, inspirálódj cikkeink és híreink között. Velünk biztosan megtalálod, amit keresel! Legfrissebb hírek a nagyvilágból és tanácsok a mindennapi élethez!

Hírek, újdonságok, minden ami érdekelhet

Külföld és belföld legizgalmasabb újdonságait és aktualitás híreit hozzuk el olvasóinknak, témák széles skálája vár itt téged! Térj vissza hozzánk nap mint nap! Velünk mindennap jólinformált leszel!

Divat, szépség, otthon, edzés

Divat, otthon, szépségápolás, egészség, fitness, karrier? Igen! A Velünk.hu színes hírein keresztül mindezt egy csokorban kapod! Nálunk biztosan megtalálod az érdeklődési körödnek megfelelő újdonságokat! Nőktől Nőknek igazi hatékony tanácsok!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről is. Ami fontos, ami kihagyhatatlan, ami érdekes és pezsgő, azt a Velünk.hu-n biztosan megtalálod. Tarts velünk!